Páginas

29 de febrero de 2016

27è ANIVERSARI DE L’EGAN


Com estava previst, el diumenge, 14-2-2016, els socis i sòcies de l’EGAN vam marxar al matí des de l’EGAN fins a la Cova del Bolet per celebrar el nostre 27è aniversari.

55 grans i 32 petits van participar d’una manera o una altra d’aquest esdeveniment.

A banda d’alguna “petita” perduda en cotxe d’alguns al haver d’agafar el camí per anar a la cova des de Font-Rubi, tot i que la cova està a Mediona, tot va anar rodat.

Els propietaris de la masia del Bolet, i en particular la Sra. Anna, ens van obrir casa seva deixant aparcar els vehicles a l’esplanada, ensenyant el seu obrador de galetes i pastissos i fent degustació dels seus productes. Des d’aquí les donem les gràcies per la seva amabilitat i paciència que van tenir amb nosaltres.

Des de l’aparcament del cotxes havia 15’ caminant que tots vam fer sense problemes, més que res perquè era de baixada i sempre és d’agrair.

Una vegada el 87 dins de la cova, el nostre president Víctor va dir unes “poques” paraules de benvinguda, un any més, a aquesta celebració –i van 27- i acte seguit uns es van dedicar a explorar la cavitat pels recons més insospitats, altres a fer petar la xerradeta amb la coca en una mà i el got de moscatell en l’altra i tots junts a gaudir d’una trobada de socis i sòcies de l’EGAN celebrant els 27 anys del club.

I així va passar el temps fins l’hora de marxar cap a casa a dinar però amb la promesa de tornar-nos a veure, tots junts, celebrant els anys i anys que encara li queden de vida a aquest club que tant estimem.















15 de febrero de 2016

Declaració de la Junta Directiva del Grup d’Espeleologia de Badalona



Amb motiu de les desafortunades declaracions realitzades pel president de la FCE, recollides per diversos mitjans de premsa i àudio visuals, en referència als components d’una activitat lectiva d’espeleologia realitzada el passat dia 10 a l’Alta Garona, en la qual exercia com monitor un membre del Grup d’Espeleologia de Badalona. Fem la següent declaració,


1er. Aquesta activitat era una lliçó pràctica realitzada per un Institut de Secundària del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, dins del seu programa reglat específic dels estudis d’Espeleologia.

2on. Que el president de la FCE, que és una entitat esportiva, no té competències del Departament d’Ensenyament de la GC, per tant no ha de fer ingerències en assumptes fora del seu abast federatiu.

3er. Que aquestes declaracions, efectuades sense ple coneixement de causa, afecten molt negativament, tant al monitor membre de la nostra entitat, com a les demés persones i entitats (educatives i esportives) participants.

4t. Donem tot el nostre suport als dos monitors de l’activitat per la seva professionalitat tècnica sobrerament demostrada per exercir amb responsabilitat les tasques de monitoratge.

5è. En aquest sentit volem fer públic la valoració molt positiva feta per la Gendarmeria de França sobre el bon nivell tècnic dels espeleòlegs catalans, de la qual cosa s’han fet ressò diversos mitjans de comunicació francesos i d’altres països.

Junta Directiva
Grup d’Espeleologia de Badalona

Adjuntem enllaços a alguns mitjans que han divulgat la noticia




10 de febrero de 2016

Rescatan espeleólogos españoles atrapados en una sima



Los siete espeleólogos españoles atrapados desde ayer en una sima de los Pirineos franceses han sido rescatados y han conseguido salir a la superficie, cansados pero sin heridas, informó hoy a Efe la prefectura del departamento de Haute-Garonne.

El grupo está “sorprendido por el revuelo montado”, añadieron fuentes consulares de Toulouse, consulado del que depende la zona en la que se encuentran.

Los espeleólogos, entre los que hay una mujer, tienen entre 30 y 50 años de edad, pertenecen a distintas asociaciones de espeleología españolas y aunque eran “amateurs” tenían muchas horas de práctica a sus espaldas.

Las fuentes destacaron el buen trabajo del equipo de rescate francés, que en un primer momento dio comida al grupo atrapado y esperó a que recuperaran fuerzas antes de sacarlos a la superficie.

El grupo estaba compuesto de 15 personas en total, que se dividieron ayer en dos e iban a explorar la sima de Mile desde dos entradas distintas y encontrarse en su interior.

Un equipo de ocho espeleólogos se dio cuenta de que llevaba mucho retraso y decidió dar marcha atrás, mientras que los miembros del otro grupo, que no pudieron ser avisados por sus compañeros, siguieron adelante.

Los ocho que se dieron la vuelta alertaron a las autoridades al ver que los otros no habían salido a la superficie a la hora prevista, lo que desencadenó la operación de rescate, en la que han participado miembros del Pelotón de Gendarmería de Alta Montaña y del servicio de bomberos.

Fuente:  http://www.cronicaviva.com.pe/