Buscar este blog

28 de octubre de 2010

El llibre "Temps de neu, 25 anys" serà a principis de novembre a les llibreries

L'obra inclou 16 forfets de regal per les estacions d'esquí de Catalunya

Temps de neu, 25 anys és un llibre commemoratiu per celebrar el quart de segle de vida d’un dels programes més antics de TV3. El periodista Antoni Real, director i presentador de l’espai durant aquest quart de segle, ha aconseguit reunir al llarg de més de 220 pàgines, els millors records, històries, personatges, anècdotes, i imatges que han acompanyat a Temps de neu en la seva trajectòria. Un llibre televisiu, escrit amb llenguatge molt directe i il·lustrat amb espectaculars fotografies. A l’igual que el programa de televisió, Temps de neu, 25 anys també fa un recorregut exhaustiu per totes les estacions del Pirineu i mostra el seu particular “Top ten” amb imatges i les principals característiques de les deu millors estacions de tot el món. 

26 de octubre de 2010

Cambio de hora

El siguiente cambio  ( al horario de Invierno )  se producirá:

   El día 31 de octubre de 2010

   A las 3:00 de la mañana el reloj se cambiará a las 2:00 de la mañana 



El anterior cambio  ( Verano )  se produjo:

   El día 28 de marzo de 2010

   A las 2:00 de la mañana el reloj se cambió 3:00 de la mañana

24 de octubre de 2010

Jornades Espeleo Dona




Aquest cap de setmana dues de les sòcies de l'Egan han assistit a les Jornades Dona Espeleologia i Canyons organitzades per la federació catalana d'espeleologia, les quals han tingut una assistència d'unes 100 persones entre les tres jornades.

La primera va-ser monogràfica de espeleologia, la qual va tenir una durada d'un cap de setmana en el qual es va fer practiques al rocodrom del club Excursionista de Gracia.




La segona jornada dedicada a la practica dels Barrancs i van assistir quatre de les nostres sòcies i va consta de practiques el dissabte al rocodrom del club Excursionista de Gracia i diumenge en el desencs del barranc del Forat Negre.



L'ultima de les jornades que va tenir lloc aquests mateix cap de setmana es va poder tant assistir a xerrades, com fer practiques a les parets de Can Roca.

23 de octubre de 2010

Sortida d'espeleo turisme a l'Ariege


Dies 30 i 31 d’octubre i 1 de novembre de 2010 












Coves que visitarem:
Sabart, Eglise, spoulga de Bouan, Bethlem.

Coves turístiques:
Labouiche Lombrives.
Castells de Foix i Montsegur.

Allotjament:
Les Ostalous a Les Cabanes


Sortida: Dissabte 30 d’octubre a les 7.00 del matí davant de l’hotel Canaletas

Cal apuntar-se per tal de reservar lloca l’alberg.
Per mes informació:
josepmtort@yahoo.es o tel. 616264108

22 de octubre de 2010

Sortida l'Avenc de la Pinassa

Sortida d'espele al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt (Serra de l'Obac) a fer AVENC DE LA PINASSA de -57,9 m.
Lloc de trobada: Canaletes d'Igualada
Hora: A les 8h.55' h. Dia: Diumenge, 24-10-2010


 Animeu-vos , que hem de remuntar l'espeleologia

19 de octubre de 2010

18 de octubre de 2010

Deandar

Se puede encontrar reseñas de vías ferratas, senderismo y rutas en bicicleta.

17 de octubre de 2010

Sortida Cueva Fuentemolinos

Durant el cap de setmana del 25 i 26 de setembre 11 socis del Egan hem realitzat una visita a la cavitat de FUENTEMOLINOS situada a la Poblacio de Puras de Vilafranca "Burgos"


14 de octubre de 2010

Jornades d'Espeleologia i Canyons



El proper cap de setmana del 23 i 24 d'octubre tindràn lloc a Cal Ganxo (Castelldefels) les Jornades d'Espeleologia i Canyons amb les que conclourem els actes previstos durant aquest any dins del marc de Dona i Esport.
Aquestes Jornades estàn obertes a tothom i comptaràn amb la presència destacada de Carmen Portilla, també amb una de les participants en l'Expedició Gocta 2010 i moltes xerrades i sessions pràctiques més que podeu trobar detallades en el programa. Aquestes xerrades són obertes i gratuïtes a tothom que vulgui venir a passar una estona amb nosaltres, però el fet de pagar la inscripció dóna dret als obsequis, a la participació en el sorteig de material i a més o menys àpats depenent de la modalitat d'inscripció escollida (veure detalls en el full del programa)
Esperem que us animeu a participar-hi.



Informació   

12 de octubre de 2010

Mosqueton de freno, Handy - Raumer



Este mosquetón está diseñado para el frenado de la cuerda, utilizando descensores de espeleología del tipo de poleas, como el simple de Petzl, stop de Petzl, etc. Con uno de sus lados acabado en cuña, facilita el frenado simplemente variando el ángulo de salida de la cuerda. Esta fabricado en acero inoxidable AISI 304, con un peso de 135 g, y unas dimensiones de 110x40x10 mm. Tiene una Resistencia de 12 kN.

El mosquetón va montado sobre un eslabón torsionado 90º (Ø5 mm) que se une al maillón de cierre del arnés.

Este eslabón facilita que podamos girar el mosquetón, aunque tengamos la cuerda pasada por él. De este modo se colocaría para que trabajase como un mosquetón normal de freno.
Al ser más fácil y cómodo el frenado, se evita que la gente con poca experiencia, queme las cuerdas al utilizar la palanca del Stop-Petzl, como sistema de frenado.

Se recomienda para cuerdas de cualquier diámetro, pero en especial las de 9 mm o diámetros inferiores. En los cursos de iniciación, da mucha seguridad, facilitando el aprendizaje y utilización correcta del Stop-Petzl.

3 de octubre de 2010

Nou llibre a la Biblioteca

Hola companys nomes era per informar-vos que tenim nova adquisició a la Biblioteca de l'Egan.
Es tracta d'una nova guia barranquista de la zona de l'Alt Gállego, vall de Tena i la terra de Biescas. Es un recull de més de 60 descensos esportius, la majoria d'ells inèdits fins ara, per a tots aquells barranquistes que vulguin conèixer a fons un territori molt heterogeni quant a les seves barrancs. Des dels descensos en granit de la conca del Aigües Netes i el Caldaro, fins a les vertiginoses cascades de conglomerat de Santa Orosia, passant per les gorges calcàries de Costechal o Gorgol o els divertits salts i tobogans del flysch d'Os Lucars o L'Infern, aquest llibre recupera l'esperit divulgador de les primeres guies muntanyenques en què es recopilava tot el explorat fins ara, independentment del subjectiu interès que veiés l'autor en els recorreguts. Una revisió dels descensos ja coneguts, amb nous accessos més ràpids i còmodes, així com una extensa llista de nous barrancs que satisfaran les expectatives de tot tipus de barranquistes, tant per al que busca els descensos més esportius com per al que prefereix un barranc fàcil i solitari.