Buscar este blog

29 de marzo de 2012

IX Caminada de resistència de Rams, Vilafranca del Penedès - Igualada

Des de la creu de la Pelegrina a Vilafranca, a la creu del Maginet a Igualada

Diumenge, dia 1 d'abril de 2012

Lloc i hora de sortida: A les 7 del matí de la creu de la Pelegrina ( inici de la carretera de les Cabanyes).
Dificultat: caminada llarga per camins i corriols fàcils.
Km. 40.700 aprox.
Desnivell: 1100 m. de pujada aprox.

 



Inicidiumenge, 1 d'abril de 2012
Hora inici7:00
Dificultatcaminada llarga per camins i corriols fàcils.
TransportAutocar
Menjaresmorzar, dinar, aigua i quelcom per anar picant; Com poden ser barres energètiques, fruits secs, sucs etc.
Preu19 €
Preu soci14 €

28 de marzo de 2012

1º triathlon de montaña de Benasque-Cerler

La prueba es organizada por el club Peña Guara de Huesca, con el patrocinio de Gore-tex y la colaboración de Barrabés, Aramón Cerler e Isostar. Se disputará el día 15 de abril; la salida estará situada en la tienda Barrabes situada en el pueblo de Benasque, y la llegada en la zona de Ampriu de la estación de Cerler. Se podrá participar de manera individual o por equipos de 3 personas, disputando cada miembro del equipo una de las secciones de la prueba.


El 1º Trineu Gore-tex del valle de Benasque, organizado por el club Peña Guara con la colaboración de www.barrabes.com, tendrá lugar el próximo 15 de abril. 15Km de BTT con 650 m de desnivel positivo, 3.9 km a pie con 395 m de ascenso, y 730 m de ascenso y 350 m de descenso con las tablas de travesía.
Se podrá participar de manera individual o por equipos formados por 3 personas cada una de las cuales participa en una sección.

Más información e inscripciones en: http://www.p-guara.com/esquiMon/2012/04-15-tri.htm

27 de marzo de 2012

OPEN RAID X-RACE PENEDÈS X-TREM

Al norte de la comarca del Alt Penedès, en la Vall del Riu Mediona, encontramos la población de Sant Quintí de Mediona, reconocida por sus paisajes, infinidad de fuentes y las bellas montañas que rodean el pueblo. Tenéis la oportunidad de explorar un circuito X-Race de vegetación mediterránea y piedra calcárea que ha formado con el tiempo cuevas y salidas de agua en los rincones más inesperados.

Si te gusta la aventura, disfrutar y descubrir nuevos parajes, no te lo puedes perder. 
Si eres conocedor de los OPEN RAIDS ya sabes a que nos referimos, si todavía no los conoces, es un buen lugar para empezar a descubrirlos. 
Esta va a ser la primera competición de los Open Raid X-Races 2012, para inaugurar el circuito por todo lo alto, con pistas para recorrer en BTT, senderos para unos trekkings de ensueño, barrancos, cuevas y preciosos parajes cerca de casa. 




26 de marzo de 2012

XVIII Festa de la FEEC


La Festa de la FEEC té com a objectiu reconèixer i homenatjar les persones i entitats que s'han significat durant la temporada anterior (en aquest cas l'any 2011), tant en l'àmbit competitiu com en l'esportiu, cultural o social de l'excursionisme.

L’acte, obert a tot el públic, s’iniciarà a les 20 h amb la recepció i benvinguda als assistents per part del president de la FEEC, Jordi Merino i de les autoritats presents.

Durant la vetllada es projectaran les pel·lícules Bob, de Nicolas Falquet, i Línia continua, d'Hervé Barmasse, Giacomo Berthet i Damiano Levati, per gentilesa del
Festival Internacional de Cinema de Muntanya i Aventura de Torelló 

Com en les darreres edicions, l'acte tindrà lloc a l'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya (Av. de l'Estadi s/n, a Montjuïc, Barcelona).

23 de marzo de 2012

Cambio de hora Marzo 2012

El domingo 25 de Marzo se adelanta 1h.


A las 2:00 a.m. serán las 3:00 a.m.

22 de marzo de 2012

INAUGURACIÓ ROCODROM INGRAVITA

El rocòdrom indoor més alt de Catalunya i amb més recorregut. Boulder, bloc, gimnàs, parc d'aventura, botiga d'escalada i cafeteria en un ambient industrial d'una nau de principis de segle. 




Carrer de Sebastià Artés, 29, 08700 Igualada  

17 de marzo de 2012

L’avenc del Topògraf

L’11-3-12, els companys de l’EGAN Josep Mª Tort, Josep Mª Prat i l’Antoni van anar a l’avenc del topògraf a fer pràctiques de fotos 3D digitals per mirar de perfeccionar la tècnica aprofitant que ja tenen experiència en fotografia 3D en diapositiva i paper.

Es va triar pel treball de camp l’avenc del Topògraf perquè és un avenc a prop d’Igualada, doncs està al Garraf/Ordal i el seu interior està carregat processos litogènics amb formacions de tot tipus.

El Topògraf només té un petit defecte, i és la estretor del pou d’entrada, però gràcies a aquesta estretor s’han pogut conservar formacions molt delicades que en altres cavitats han estat malmeses al llarg dels anys.

        


Van sorgir petits problemes de sincronització de ambdues càmeres però la sortida va ser prou satisfactòria per a que una vegada a casa es pugui fer el treball de gabinet i poder presentar un bon treball de fotos 3D digitals d’espeleologia per TV 3D i ulleres especials.

15 de marzo de 2012

ESQUIADA EGAN 2012


Sortida del passat cap de setmana a Ordino Arcalís, on novament el grup de "freeriders Eganencs" van demostrar que no tot és falta de neu !!!!, que el que cal és SABER ON BUSCAR !!! No vàrem deixar un pam per trepitjar ....... Gràcies a tots els assistents... no canvieu i seguiu al "bushman" segur que us porta a un lloc on deixar anar a l'animal que porteu a dins !!! Una abraçada i FINS L'ANY VINENT ( ho dubteu????)

Duatló “Vila de Masquefa”

El Club Excursionista Anoia (CEA) resta immers en l’organització del Duatló “Vila de Masquefa” que es celebrarà el diumenge 25 de març.
Indiscutiblement, el Duatló masquefí és una de les competicions més esperades de la Vila. De moment, el CEA presenta les dades més importants per aquells atletes que ja estan esperant aquesta data per a posar en pràctica tot el seu esforç.


Més informació  CLUB EXCURSIONISTA ANOIA

14 de marzo de 2012

V CIMITOMBADA

Marxa popular entre mar y muntanya de 20 Km.


13 de marzo de 2012

SkyGames 2012

Els SkyGames® són els Campionats del Món de Skyrunning que se celebren amb una periodicitat de 4 anys. Aquest any tindran lloc del 29 de juny al 8 de juliol a la Ribagorça Romànica, una zona compresa entre Aragó i Catalunya.


Itàlia per dues ocasions i Andorra han estat els països que han albergat fins ara els SkyGames®, un certamen impulsat per la Federació Internacional d'Skyrunning (ISF) i que exigeix ​​que les competicions es celebrin en escenaris de muntanya situats a un mínim de 2.000 metres sobre el nivell del mar, en zones que compten amb una sòlida oferta hotelera i de serveis, a més de bones comunicacions i experiència en la celebració d'esdeveniments esportius.

Durant aquesta setmana de competició es disputaran un total de 6 proves: SkyMarathon, tota una prova de resistència de 42km; SkyRace, cursa de muntanya de 21km; SkyBike, una duatló d'alta muntanya (14 km BTT + 10km RUN + 10km BTT); KmVertical, una cursa d'ascensió ràpida de 1.000m de desnivell; SkySpeed​​, prova eliminatòria de velocitat en 200 metres; i SkyRaid, una prova multidisciplinar pensada exclusivament per als atletes seleccionats de les delegacions internacionals.

Aquesta competició reunirà als grans especialistes mundials de cada disciplina. Més de mil esportistes i cent atletes d'elit representant a un total de 25 nacions es donaran cita en aquesta competició que suposa un fidel reflex de l'espectacle dels esports de muntanya en alçada.

Paral·lelament a la competició oficial es duran a terme un important nombre d'activitats esportives i lúdiques complementàries que ofereix el potencial turístic i d'oci de la regió.


En aquesta edició dels SkyGames® 2012 es distingeixen dos grups de participants:
· Categoria Internacional, reservada exclusivament als atletes que representen les Delegacions Internacionals, que es disputaran els títols de Campions del Món.
· Categoria OPEN, oberta a tots els participants que ho desitgin.


Inscripcions - Obertas


12 de marzo de 2012

RISC I PREVENCIÓ D’ALLAUS

Tipus d’allaus, quan es produeixen, com interpretar els butlletins d’allaus, el material (pales, sondes i arva), el terreny, el temps que fa i l’estat de la neu. Per on caminarem, protocol d’actuació en cas d’allau i palejat estratègic són alguns dels temes que tractarem durant dues hores al SEFM.


divendres 16 de Març a les 20:00 hores, l’Ernest (Equipa't) realitzarà una xerrada sobre RISC I PREVENCIO D’ALLAUS a la sala SEFM de la secció Excursionista del Foment Martinenc: C/ Provença, 591-593 de Barcelona (Metro L1 Clot – L5 Camp de l’Arpa). 

Inscripcions gratuïtes a secretaria SEFM: 93 435 73 76 - 679 380 362 Mail: info@sefm.cat www.sefm.cat

III CONCURS FOTOCIMS





La FEEC organitza aquest concurs amb la finalitat de que els excursionistes amb llicència federativa puguin donar a conèixer els cims que consten al llistat oficial dels “100 cims”.

11 de marzo de 2012

Castilla y León crea la tasa de rescate para 2012

La primera hora de helicóptero será de 1.947 euros y después cobrarán por minutos. No atender una alerta meteorológica, accidentarse en "zonas señaladas como peligrosas" o prohibidas, o no llevar el equipamiento adecuado serán las causas de tener que pagar el rescate en montaña.

10 de marzo de 2012

RAID 2011

A sido un poco laborioso el poder conseguir las imágenes pero al fin aqui las tenéis

9 de marzo de 2012

Cronoescalada al Puigmal

Disfruta de la IV Cursa de la Lluna realitzant la cronoescalda nocturna d'esquí de muntanya des de l'estació de Vall de Núria fina al cim delPuigmal.

L’ascensió es desenvolupa passant pel Forat de l'Embut i la zona del pluviòmetre per arribar al cim del Puigmal, on finalitza la cursa.

Tot el recorregut, tant la pujada com la baixada es senyalitza mitjançat barres lluminoses, que permeten seguir el traçat a la perfecció i identificar els controls per els quals els participants han de passar.


5 de marzo de 2012

2 de marzo de 2012

Raquetas nocturna - Luna llena

Raquetas nocturna 

Modalidad descenso con esquís: 900m de esquí nocturno!!! 

Sábado 10 de marzo (luna llena el 7 de marzo)

Sólo si lo vives sabrás lo especial que es la montaña nevada ¡y de noche!



Descripción de la actividad
Subida en telecabina ALP2500 desde la estación de esquí La Molina a las proximidades del refugio.
Ascensión hasta la cima y vuelta panorámica por las immediaciones del refugio Niu d'Àliga.
Cena en el refugio.
Bajada nocturna hasta los coches.



Más detalles