Buscar este blog

28 de diciembre de 2012

VII Crononiu la Molina




La VII Crononiu de la Molina, organitzada per La Molina Club d’Esports, el campionat d’Espanya i la Copa Catalana d’esquí de muntanya de cronoescalada, sortirà el proper 29 de desembre a les 17:00 del peu del telecabina Alp 2500 de la Molina. La inscripció es pot fer a través de l’enllaç www.eskimon.es i www.fedme.es a partir d’avui mateix.
Amb la participació dels Campions del Món, en Killian Jornet i Mireia Miró, La Molina acollirà el dijous 29 de desembre la VII edició de la Crononiu.



La Crononiu és una cronoescalada d’esquí de muntanya per pistes de l’estació de la Molina, amb un itinerari de 830 m de desnivell, pujant al cim de la Tosa d’Alp des de la sortida del telecabina Alp 2500. Per a les categories cadet masculí i femení, i júnior femení, el desnivell és de 446 m, amb sortida al mateix lloc i final al pla de la Corda.


La II Marxa Popular Nocturna d’esquí de muntanya d’any nou, organitzada també per La Molina Club d’Esports, es farà el proper 30 de desembre a la Pista Llarga de la Molina, a les 17:30, amb arrribada al Restaurant Costa Rasa. Les inscripcions es poden fer awww.tmtiming.com fins al 29 de desembre, o a les oficines de La Molina Club d’Esports i a la botiga Interesport de la Molina.


Com que es tracta d’una pujada popular, no es cronometra el temps. La ruta a seguir és per pista i senyalitzada amb fites lluminoses.

26 de diciembre de 2012

VII Descenso del Santa Candida 2012

Como podéis comprobar la tradiciones no se pierden y este domingo 23 dejaron la mandra y el frío estos 30 intrépidos participantes.





Aun nos quedaron ganas para repetir el año que viene.

24 de diciembre de 2012

22 de diciembre de 2012

LLICENCIES FEDERATIVES 2013

ELS LINKS DE LA FEEC I FCE PER TAL DE QUE POGUEU ESCOLLIR LA MODALITAT DE LLICÈNCIA MÉS ESCAIENT A LES VOSTRES NECESSITATS.

EN ELS LINKS APAREIXEN PREUS I COBERTURES ACTUALITZATS AL 2013.


LLICENCIES FEEC MAJORS DE 18:

http://www.feec.cat/sites/default/files/Fitxers/llicencies/Llicencies_2013/Sub-18_majors_2013.pdf

LLICENCIES FEEC SUB-14 I SUB-17

http://www.feec.cat/sites/default/files/Fitxers/llicencies/Llicencies_2013/sub14-sub17.pdf

LLICENCIES FCE (ESPELEOLOGIA/BARRANCS)

http://www.espeleologia.cat/tarifes.html



17 de diciembre de 2012

SORTIDA EGAN A ALBA 3107 MTS


Sortida EGAN per finalitzar l´any ......5 participants en modalitat d´esquí de muntanya, el destí la Renclusa (2140 mts) on tenim opcions de fer segons condicions ... Maladeta, Alba,  Paderna, Aneto ..... El dissabte el dediquem a l'aproximació al refugi, fem el camí d´hivern, amb bona meteo ( la finestra del dissabte l´hem enganxada !!!), així doncs un cops arribat al refu, dinem  (portem "tast" de sobres liofilitzats de cara a l'Aconcagua), però per rematar-ho ..... huevos con panceta !!! olé, olé, olé !!!! Al refu no estem sols, hi ha "las fuerzas armadas" que fan unes begudes ( tenen el seu campament a l´exterior) i un parell de grups que venen de la Maladeta i d´intentar l´Aneto ...... ha fet massa aire, i tampoc hi ha massa neu, cal escollir bé l'itinerari .... per tant a l´endemà ..... Pico de Alba de 3107 mts. Cap de nosaltres l´ha fet, i com és orientació Nord, pot tenir bones possibilitats, a més, a la tornada baixarem pels tubs de Paderna, que ens deixen a los Llanos del Hospital, per tant ....... El diumenge a les 8:00 ja som a la neu, i anem assolint metres, el recorregut és d´allò més interessant, però un cop a l´alçada de Paderna, es torna d´allò més laberíntic, ja que les pedres floreixen   per tot arreu, fins i tot més d´una vegada ens veiem fent equilibris d'amunt d´elles ( que no se ralle el material Ivan !!!) En tot cas no podrem arribar a cim amb esquís, ja que cal descalçarlos abans per poder accedir mitjançant una canal curta, a la ultima part més dreta del ascens. És aquí on trobem els problemes més importants del dia, ja que no encertem amb la línea d´accés i perdem molt temps a més l'estat de la neu ( pols) no ajuda, el vent augmenta considerablement i sabem que la meto va a pitjor (però encara ens aguanta)... tot i això, i desprès de pujar, baixar, pujar, baixar  intentat buscar el camí, acabem pujant adalt de tot, ens quedem a 5 metres d´on es troba la fita cimera, però avui no hi anirem .... el vent, les condicions, l'espai al cim i sobretot  la sensació de lluita i d´haver satisfet totes les nostres necessitats, ja ens valen....avui seria massa arriscat, i desprès d´haver estat fent equilibris per la pared que hi dona accés ..... creiem que ja som prou afortunats, avui aquí és on havíem d´arribar, ara encara ens queda baixar, que tampoc serà senzill, ja que haurem de trobar bé el camí de descens, per canals i pedres, per "intentar gaudir" del descens. Amb esquís als peus, anem buscant  "les illes de neu" com nàufrags, i encara ens ensortim prou bé, ja que realitzarem tota una línea que ens porta fins als tubos de paderna i seguint seguint fins el parking del cotxe !!!!! on hi arribem SATISFETS de l'activitat, contents per la muntanya, i alegres per la companyia ...... un gran dia en una gran MUNTANYA ...... i el millor es que tornem a ser al cotxe,  on  podrem pensar de nou en una nova sortida EGAN!!!!!

7º DESCENS DE SANTA CANDIDA

Com ja és tradició desde fa un temps, EGAN organitza l'ultim descens de l'any a Santa Candida.

Enguany la data escollida és el 23 de desembre.


No deixeu que la mandra i el fred us facin enrera. L'any passat vam ser 24 participants i tots tenim ganes de repetir!


14 de diciembre de 2012

CURS DE MEDICINA I SOCORS DE MUNTANYA.

Una preocupación común a todas las entidades excursionistas ha estado siempre la seguridad a la hora de hacer actividades en montaña.
La palabra seguridad la podríamos definir como la interiorización de una actitud de respeto y valoración del medio donde se desarrollan las actividades, tanto en circunstancias de normalidad como cuando hay un accidente.
Este curso pretende mejorar el nivel de conocimientos de los montañeros en relación a la medicina y el socorro como elementos imprescindible


Este curso pretende mejorar el nivel de conocimientos de los montañeros en relación a la medicina y el socorro como elementos imprescindible

Del 17 de diciembre de 2012 al 11 de enero de 2013 podreis inscribiros para el próximo Curso 2013.


Puedes descargar la información del curso.











Curs de Medicina i Socors de Muntaya
www.cursmsm.org












12 de diciembre de 2012

Dynafit Film Tour 2012


El proper dijous 13 de desembre, a 2/4 de 8 del vespre a la Sala d’Actes del CEC, hi haurà la presentació de l’esdeveniment europeu del Dynafit Film Tour 2012. Dynafit i Primaloft presenten, de la mà de tres curts, una sèrie de commovedores històries d’ambiciosos projectes en Muntanya de tot el món. El Tour europeu tindrà 31 etapes, Alemanya, Àustria, Suïssa, França, Itàlia, Andorra i Barcelona.
 
I com a convidats especials tindrem amb nosaltres els atletes de Dynafit Mireia Miró i  Marc Pinsach.
 
Cal reservar la plaça enviant un correu electrònic a: info@cec.cat


DYNAFIT I PRIMALOFT PORTEN UNES TREPIDANTS HISTORIES A LA GRAN PANTALLA. CINC ATLETES EXPLIQUEN ELS SEUS AMBICIOSOS PROJECTES A L´HIMÀLAIA, CANADÀ I SUDAMÈRICA, I ENS MOSTREN UN PECULIAR VIATGE DES D'EUROPA FINS EL CIM MÉS ALT D´IRAN.



Carrer del Paradís, 10 i 12
08002 Barcelona

11 de diciembre de 2012

Projecció de les pel·lícules

Projecció de dues pel·lícules premiades al Festival de Cinema de Muntanya de Torelló

CLUB EXCTA. PIRENAIC   Data: 14 de desembre de 2012


  • Patagonia promise (Peter Mortimer i Nick Rosen. USA. 24'). Premi Unnim a la Millor Pel·lícula de Muntanya 2011. Stanley Leary juntament amb la seva companya Roberta han viatjat pel món a la recerca de les grans parets per escalar. Quan Roberta va morir en un accident de cotxe, el món de Stanley es va tenyir de negre. Per respectar la voluntat de la seva estimada, travessa Amèrica del Sud fins a Patagònia per complir el seu darrer desig, obrir una nova via i escampar les seves cendres al vent.
  • The Sphinx (Vojko Anzeljc. Eslovènia. 71'). Gran Premi Vila de Torelló 2011. L'Esfinx és el nom que rep la secció més difícil i prestigiosa de la cara nord del Triglav, la muntanya més simbòlica d'Eslovènia. Amb una separació de tres dècades s'han portat a terme les dues ascensions més emblemàtiques de l'Esfinx, la primera absoluta i la primera en lliure. El documental compara les dues escalades posant èmfasi en el pas clau de l'ascensió, on hi ha el pitó denominat "butcher" (carnisser)
Carrer Duran i Bas, 16 baixos primer
08002 Barcelona    Tel. 93 302 42 39

9 de diciembre de 2012

Constància, esforç i superació:la meva escalada

Us convidem a la xerrada “Constància, esforç i superació:la meva escalada”, a càrrec de Raquel Hernández Barreiro, que és una de les esportistes més destacades de l’escalada esportiva a Canàries i de referència a l’Estat espanyol. Ens explicarà la seva trajectòria esportiva i l’experiència vital en aquest esport que practica des del 1996.

Dissabte 15 de desembre, a les 6 de la tarda a la Uecanoia, c. Sant Magí, 21. d’Igualada

La Raquel és la primera canària que guanya el campionat de Canàries 8 anys consecutius, de 1998 a 2006, i que aconsegueix la copa i el campionat d’Espanya l’any 2005. Pertany a l’equip nacional de 2002 a 2005 com a representant en campionats d’Europa i en algunes proves de la copa del món. Encadena el grau de dificultat 8a l’any 2001 i 8b el 2004 i 2012.
 
Ha participat en esdeveniments d’escalada esportiva d’alt nivell com el “Clinic amb Lynn Hill”, una de les millors escaladores mundials; la trobada “Rock Trip de Peltz” del 2004 al 2006 a França i “Natural Rockgames” a Millau (França).


Ha gravat diferents documentals com a protagonista com “Escaladoras” i “Gente Vertical”. És component dels equips “Top 30 Team”, “Boreal”, “Tech-rock” i “Grifone”.

7 de diciembre de 2012

Concurs 8à edició especial 50 aniversari GIEG

Temàtica
El tema general d’aquest concurs es la fotografia de muntanya amb tots els seus aspectes, humans, esportius, etc.
Categories Hi haurà quatre categories:

  • La Muntanya: Es podrà participar amb totes les fotografies relacionades amb la muntanya i el seu entorn humà i/o natural, així com tota l’activitat excursionista i les pràctiques esportives relacionades.
  • Espeleologia: Categoria especial dedicada a la fotografia espeleològica i tot el seu entorn.
  • Descens de Barrancs: Categoria nova especial 50 aniverari del GIEG dedicada a la fotografia del descens de barrancs i a tota la seva temàtica.
  • Agrupació Excursionista de Granollers: Seran fotografies relacionades amb les activitats organitzades per l’Agrupació Excursionista de Granollers, com actes i cursos, i també relacionades amb l’entitat en general com el local, reunions, etc.


Més informació   web de l’entitat: www.aeg.cat

4 de diciembre de 2012

La Buff Epic Run

La montaña de Montjuïc acogerá el próximo 16 de diciembre la Buff® Epic Run, una de las pruebas deportivas más simpáticas del panorama internacional de carreras de obstáculos.

El recorrido es de 8 km, apto para todos aquellos que se lo quieran pasar a las mil maravillas, con diferentes obstáculos a sortear, como laberintos de cuerdas, balsas de barro, montañas de neumáticos, piscinas de espuma o muros de balas de paja, entre otros. 

Se puede participar solo o en equipo y con disfraz o sin él.
Premios especiales a los disfraces más divertidos y al grupo más numeroso y divertido!!
NOTA: Edad mínima para participar 16 años 



Hora de salida : 11hLugar: Castillo de Montjuïc (Barcelona)

Inscripción:
Precio Inscripción del 16 de noviembre hasta el 13 de diciembreCon chip_23€
Sin chip_25€
* Modelo de chip: Chip amarillo CHAMPIONCHIP

Incluye: obsequio y avituallamiento de llegada
Recogida de dorsales: sábado de 12 a 17h y domingo de 8 a 10h
Entrega de premios: 13h