Buscar este blog

13 de julio de 2011

La Torre de Claramunt celebra el XVè RAID EGAN

Aquest passat diumenge el Municipi de la Torre de Claramunt es va convertir en el centre neuràlgic dels esports d’anventura, acollint la quinzena edició del Raid EGAN, que organitza Espeleo grup Anoia.

La forta calor del cap de setmana no va ser impediment per que una trentena d’equips s’enfrontessin a un recorregut d’orientació de 20 km amb 7 controls de pas i 8 proves d’habilitat entre les quals es trobaven rappel, escalada, progressió vertical sobre corda, tirolines, espeleologia, ponts tibetans, slack-line (corda fluixa) i arrossegament de kayac.



La sortida es feia equip per equip després de superar la 1º prova d’equilibri a la corda fluixa. Mica en mica al llarg del mati tothom va passar pels punts de control establerts amb més o menys bona cara depenent del cansament acumulat. Tot i així una bona condició física no és un factor decisiu en aquest tipus de proves, ja que una estratègia encertada per escollir l’itinerari d’orientació i ser hàbil en el maneig de cordes també tenen un paper important.

L’encant d’aquesta prova resideix en la varietat de disciplines esportives que engloba, per molts aquest podia ser el 1º cop que provaven l’escalada, un ràppel aèri de més de 25 mts, una tirolina de més de 30, la orientació o esmunyr-se per les estretors d’una cova. Un cop els equips finalitzaven el recorregut d’orientació amb totes les proves i balisses, la prova acuàtica va ser una grata sorpresa pels corredors que anaven arribant. Remullar-se i fer uns llargs a la piscina mentre s’arrossega un kayac es prou agraït després de passar tot un mati corrent per la muntanya a més de 32ºC. De ben segur que l’esforç i l’aventura viscuda no deixarà indiferent a ningú.
Un cop refrescats a la piscina, la paella d’arrós per 150 persones va complir les expectatives de tothom, amb la panxa plena és més fàcil deixar enrera el patiment i els moments d’esforç. Ja durant els postres nomes quedava l’entrega de premis per categories: General, masculi, femení, mixte i Egan.

Aquest any el centre ha fet un reconeixement a la nostra desapareguda companya: Gemma Riba Moncunill i els trofeus de la categoria EGAN s’han entregat en memoria seva.

La logística per dur a terme la prova va començar molts mesos abans: L’elecció de l’itinerari, la localització de les proves i les balisses, verificar la seguretat, calcular el material necessari a cada prova i el temps per completar-la, disposar de l’espai per acollir als participants i acompanyants durant la prova i el dinar posterior, muntar les tirolines, ràppels, ponts de mico per provar-los amb antel.lació...cap d’aquests i molts d’altres factors no es van deixar a l’atzar.

Organitzar la prova i mobilitzar tanta gent any rere any no és una tasca fàcil, i és per això que volem donar les gràcies a tothom qui ha fet possible la quinzena edició del RAID: en 1º lloc a l’Ajuntament de la Torre de Claramunt que ha acollit i donat suport a la nostra iniciativa, a tots els corredors protagonistes indiscutibles de la jornada i a tots els companys i socis del centre que un cop més han estat allà per donar un cop de mà en les proves, logistica i preparatius previs. Gràcies a TOTS per fer-ho possible un any mes! Ja només queden 364 dies!




PROXIMAMENTE SE ADJUNTARA LA RECOPILACIÓN DE  FOTOS DEL RAID 

No hay comentarios:

Publicar un comentario