Buscar este blog

27 de diciembre de 2011

E.G.A.N. FA L’ULTIM BARRANC DE L’ANY A SANTA CANDIDA


Ja fa temps, un petit grup de socis de l’EGAN va tenir la idea d’acomiadar l’any d’una manera gens habitual: fent el descens del barranc de Santa Càndida el 31 de desembre. Per aquestes dates pocs són els que s’atreveixen a ficar-se dins de l’aigua, però la curiositat, les ganes de fer quelcom diferent i l’ànsia d’aventura han empés al llarg d’aquests sis anys cada cop més socis a participar de l’última activitat de l’any del nostre club. No sempre ha estat possible dur a terme l’activitat el dia 31, tot i que el significat simbòlic del descens sigui el mateix.

El dia escollit ha estat el 24 de desembre i hem batut de llarg el rècord de participació: 24 barranqueros! Els 24 del dia 24! Puntualment a les 10 del matí ens hem trobat al poble de Santa Càndia (Orpi) per enfundar-nos el vestit de neoprè i fer apostes sobre com de freda estaría l’aigua. Tots els participants igual d’impaciens hem enfilat el camí que porta a la capçalera del barranc, un cop a dalt hem pogut comprovar que ens haviem quedat curts amb els nostres pronòstics: l’aigua està més que freda! Curiosament això no  ens suposa un problema sinó un alicient per fer encara més divertit el decens.
Tot i que ja fa varies setmanes de les darreres pluges, el cabal és prou generós, l’entreteniment està garantit.

El grup comença el descens; les capbussades, salts, tobogans i desgrimpades a les tolles es combinen amb les tremolors i els saltets fora de l’aigua per entrar en calor.
Per unes hores Santa Càndida es converteix en “La Rambla”, el barranc bull d’activitat.
Fins i tot nosaltres mateixos ens sorprenem de la quantitat de gent que estem ficats allà dins. S’ha de demanar tanda per entrar a l’aigua, ni a les piscines municipals a plè mes d’agost s’ha viscut una situació aixi! Ordenadament i sense entrebancs la marxa barranquera avança cap a un dels punts clau del descens: el salt de 10 mts. Allà l’espectacle està garantit: mentre uns miren els altres volen.



Després de la foto multitudinària dins el barranc, ens queda la part menys esportiva però igual d’important: el brindis amb coca i moscatell, part indispensable d’aquest ja tradicional descens.
La jornada no podia acabar de millor manera: bon menjar per recuperar forçes, brindis de moscatell per tornar a entrar en calor i inmillorable companyia per gaudir d’un fantàstic matí barranquero per acomiadar el 2011. Bon any a tothom!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario