Buscar este blog

12 de abril de 2017

Sortida a l'Avenc dels Tres Tombs i a l'Avenc del Palmito

Sortida en tres parts, per fer-ho més interessant...

Part I: 5 de març de 2017 

Amb el David d'instigador, la Nati, el Poch, la Karla, el Josep, el Miquel i la Judit comencem la recerca de l'avenc perdut del Palmito. 
Equipats amb GPS i amb les ressenyes d'internet apreses de memòria pel David, sabem que primer hem de trobar l'Avenc de l'Arboç, continuar el camí cap a un turó proper, baixar per la carena oposada al camí d'on venim i voilà, allà hi trobarem l'Avenc dels Tres Tombs i, molt a prop, amagat entre la vegetació, l'Avenc perdut del Palmito. 
[...] Per no allargar massa la crònica, obviem les voltes, pujades i baixades que vam fer abans a d'arribar a l'Avenc de l'Arboç.

Finalment arribem a la zona on hi ha d'haver l'Avenc dels Tres Tombs. En trobem molts de forats (la Ruda, el Deck, ...) però no localitzem els Tres Tombs. Se'ns fan gairebé la 1 del migdia i hem de marxar si volem dinar a casa, ja que ens queda tornar a l'aparcament del Pla de Querol i el viatge a Igualada/Sta. Coloma/Castellfollit. 







Part II: 8 d'abril de 2017

El Miquel, el Sebastià, la Judit i el David tornem a la recerca. L'objectiu del dia és trobar l'Avenc dels Tres Tombs, baixar-lo i, si anéssim bé de temps, buscar l'Avenc perdut del Palmito. 

Enfilem el camí cap a l'Arboç, aquesta vegada sense perdre'ns, i arribem a la mateixa zona on vam estar fa un mes. Comencem a pentinar la carena obrint-nos pas entre garrics, margallons i altres matolls i aviat el David avisa que ha trobat els Tres Tombs. Com que hi ha una bona estona des de l'aparcament del Pla de Querol fins aquí, decidim deixar la recerca de l'Avenc perdut del Palmito per la propera vegada. Així podem baixar tranquil·lament l'Avenc dels Tres Tombs i gaudir-lo perquè, tal com deien les ressenyes, és un avenc de 22 m de fondària farcit de formacions, fins i tot, excèntriques.







La IIIa part més endavant...



Apunt: ull al passar per l'Avenc de l'Arboç, el camí hi du de dret i la vegetació, que ha crescut molt, n'amaga la boca. A la propera sortida ho marcarem amb pintura.

3 comentarios:

  1. Potser soc la persona que mes vegades i anat a cercar el Palmito. Desde luego si esta prop dels Tres Tombs ni de lluny imaginava. Totes le informacions que vaig recollir el situaban mes o menys a la zona entre L'Arboç i el Bassot de l'Arbre. Enhorabona, bona troballa.

    ResponderEliminar
  2. Doncs nosaltres hem remenat el Fondo de Vallbona amunt i avall per retrobar l'avenc del Palmito i res de res, igual que el del Mario.

    ResponderEliminar
  3. Ja estem a 19 d'Abril. Tingueu misericordia. Després de 43 anys de cercar el forat unas 11 vegades no puc esperar més.

    ResponderEliminar