Buscar este blog

20 de octubre de 2023

l’Avenc de la Figa (-191m) - Zona de Fanzara

Pont del Pilar 2023 

El segon dia, era un dels plats forts de tot el cap de setmana, en aquest cas era l’Avenc de la Figa (-191m), a la zona de Fanzara, l’avenc més profund de la província de Castelló. Un avenc de naturalesa tectònica situada a una gran falla on s’hi troben diferents avencs. 

La quantitat de material necessari, tant en cordes com mosquetons cintes, era un handicap per aquest avenc. Uns 300 metres de corda, uns 50 mosquetons i una dotzena de cintes per fer desviadors. Encara que l’aproximació des del cotxe no seria un problema.

L’ancoratge de la primera instal·lació tampoc. Ja que era mòbil.
El tamany de la boca tampoc feia justícia a la profunditat de tot l’avenc

                                    
Els encarregats d’instal·lar la cavitat van ser el Subi com a primer i el David com a segon. Els altres anàvem d’avituallament i de sherpes de material.

La instal·lació no es gens fàcil, ja que la cavitat en sí es molt atlètica, les instal·lacions estan desplaçades.

Hi ha llocs on hi ha corda en fixe, la zona dels passamans es realment dificultosa ja que les formacions de les parets i la progressió mig “volada” fa que els petates s’enganxin a cada moment. 



L’avenc en si es de dimensions estretes en quasi tot el seu recorregut.

En general no es massa còmode la seva progressió encara que es fa peu a tota la cavitat de vegades seria millor que fos una mica més ample.


A la sala de baix tampoc es pot dir que fos molt còmode on poder comentar la jugada.


En aquest punt el Sergi juntament amb el Subi van anar desinstal·lant. Sort que el Sergi esta fort, va poder amb tot. Deu n’hi do amb l’esforç que va fer.

Finalment al cap de 8 hores vàrem anar desfilant tots pel foradet d’entrada. I a descansar a Castelló.




No hay comentarios:

Publicar un comentario