Buscar este blog

9 de febrero de 2024

LLISTAT DE BARRANCS OBERTS O REEQUIPATS PER EGAN AL 2023


Durant l'any 2023 s'han obert i/o reequipat 10 barrancs. Entre ells destacar el Saltant del Lluis, que vam obrir entre un gran nombre de socis com a homenatge a Lluís Sanglas, i del qual li vam posar el seu nom. Aquest barranc va servir a més com un petit taller d'obertura de barrancs, on vam aprendre a localitzar un barranc al mapa, tècniques i material d'equipament, creació de topografies, etc. El Saltant del Lluís és una gran vertical molt estètica de 43 metres i el descens es pot combinar amb el del veí Rec de les Espinedes, també amb una vertical de 42 metres. Barrancs ideals per baixar un dia de tardor o hivern.



Un altre descens equipat aquest any ha estat la part superior del Rec de la Garganta, la part inferior de la qual obrim l'any 2011. D'aquest descens no adjuntem la seva topografia ja que estem fent una publicació especial amb dos barrancs més de la zona, dels quals cal demanar permís al Parc del Cadí, per estar dins del seu límit.


Una gran sorpresa va ser el Rec de Cabanelles, situat a la zona del Pas d'Escanell, el qual pensavem que estava ja equipat i no vam trobar cap evidència del seu descens anteriorment. La topografia no la publiquem de moment perquè estem esperant que plogui abundantment per la zona per anar a baixar-ho tots junts amb els socis del EGAN i publicar-ho amb aigua

Altres dos descensos que de moment no podem publicar són els del Barranc dels Camps de la Rua i el Barranc de Cal Curt, ja que es troben en una zona en exploració. Aquest any es proposaran diferents sortides als socis d'EGAN, per obrir els barrancs restants de la zona.



Un altre barranc que havia estat obert per nosaltres l'any 2012 ha estat reequipat aquest any i ampliat amb dos nous ràpels. Es tracta del Barranc de Montadó a la zona de Tòrrec. Estem preparant una publicació especial de tota la zona i ho publicarem aleshores.



Us passem algunes fotos algunes fotos dels descensos.

En cas que vulgueu anar a fer algun d'aquests barrancs, no dubteu a contactar amb nosaltres per correu electrònic a eganceci@gmail.com, o amb Estrella Broquetas a qualsevol grup de whatsapp d'EGAN i us passarem tota la informació.


No hay comentarios:

Publicar un comentario