Buscar este blog

18 de julio de 2024

COVA URBANA DE TARRAGONA

 SORTIDA A LA COVA URBANA DE TARRAGONA                                     13 de juliol de 2024


Amb motiu del 35è aniversari del EGAN, el SIET de Tarragona ens ha convidat a visitar la cova urbana a 10 socis del Club, escollits per sorteig.

La “Cova Urbana de Tarragona” s'estén per sota del nucli urbà de la ciutat. La seva troballa, accidental, es remunta a 1996, amb motiu de la construcció dels fonaments d'un nou edifici; es va trobar una galeria romana de conducció d'aigua que, a través d'uns pous naturals, connecta amb la citada cavitat.

S'han descobert més de dos quilòmetres de grans sales i galeries, moltes d'elles inundades. La “Societat d´Investigacions Espeleològiques de Tarragona” (SIET) ha explorat i topografiat aquesta cavitat, condicionant-la per a la seva visita.

L'entrada a la Cova Urbana, es a la 4ª planta d'un pàrquing comunitari privat. Es per això, que es imprescindible un comportament adequat per evitar molèsties als propietaris. No es pot cridar, mullar gratuïtament el terra, trepitjar places d’aparcament, tocar els cotxes, etc. El constructor de l’edifici era un arqueòleg i va procurar que tot estigues en condicions perquè tots els espeleòlegs poguéssim fer i gaudir de la visita a la cova. La sala més gran porta el seu nom  Sala Josep Mª Forné.



 

Hem gaudit de les explicacions que ens ha fet el Josep Lluis, el guia voluntari del SIET que ens ha acompanyat i portat per sales laberíntiques mentre ens explicava un munt d’històries i acudits.

 

  

     

  

Hem comprat al SIET un llibre de la Cova Urbana fet pel Victor Ferrer, el qual podreu consultar a la biblioteca del centre.


No hay comentarios:

Publicar un comentario