Buscar este blog

23 de marzo de 2011

Cursa de la lluna


Aquest passat cap de setmana es celebrava a Núria una nova edició de la Cursa de la lluna. Consisteix en una cronoescalada amb esquís de travessa desde el Santuari de Núria fins al cim del Puigmal de 2909m.
Aprofitant les bones condicions de neu i una bona previsió meteorològica, un grup de socis del centre vàrem prendre part a la cursa. El fet de que coincidís amb la lluna plena més propera a la Terra en 20 anys i una nit serena ens va permetre de gaudir d’unes panoràmiques impressionants de tota la vall de Núria i rodalies, amb la brillantor de la lluna reflectida a la neu dels cims.
A les 7:30 de la tarda es donava la sortida als mes de 150 corredors que equipats amb el frontal i els esquis mica en mica van anar dibuixant una traça de llum fins al cim.
El desnivell a superar era de mes de 900 mts i el guanyador va invertir menys de 50 minuts en completar l’ascensió. EGAN tampoc es va quedar enrera... però la mitja hora de desaventatge respecte el 1º classificat no va ser un fet determinant ja que el fet de ser allà i gaudir de l’ambient i l’entorn en plena lluna plena ja era una victòria.
El fort vent de bufava al cim amb ràfegues de més de 90 km/h no va pas desanimar als participants, que un cop acabada l’ascensió teníem per davant una baixada de quasi 1000 metres. El mantell recent de neu pols feia oblidar ràpidament els moments difícils de la pujada per gaudir d’un descens èpic en companyia de la lluna plena.
A part de l’esquí de muntanya, varis membres de l’EGAN també hem pres part en diverses caminades de resistència com la Marxa dels Castells de la Segarra de 54 km o la Marxa Joan Subirats d’Olesa aquest passat cap de setmana, que amb els seus 49 km i 6000 mts de desnivell acumulat transcorre en gran part pel parc natural de la muntanya de Montserrat. Un itinerari circular molt ben trobat que ens descobreix varis racons del massís a través de senders i corriols.

No hay comentarios:

Publicar un comentario