Buscar este blog

HISTORIA


ESPELEO GRUP ANOIA (EGAN) 
Grup Filial del centre d´Estudis Comarcals d´Igualada (CECI)

L'Egan és l'hereu una de les entitats pioneres de l'Espeleologia a Igualada, l'Espeleo Grup d'Igualada que va funcionar els anys 50 i era una Secció del CECI.
L'EGAN va ser fundat el 13 de gener del 1989, primer com entitat pròpia i, després com a Grup filial del CECI. Des del seu inici va estar federat com a club a la Federació Catalana d'Espeleologia (FCE) i la seva idea fundacional era i és combinar la cultura i l'esport, per això es va dedicar a promocionar l'espeleologia i el descens d'engorjats fent cursets d'iniciació, xerrades a escoles i grups d'excursionisme i organitzant sortides didàctiques per les coves i barrancs de l'entorn de la comarca de l'Anoia. També els seus membres han participat activament a l'Escola Catalana d'Espeleologia. A l'any 1997, l'EGAN es va federar a la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) per poder ampliar i donar sortida a les inquietuds que els seus socis i sòcies tenen per descobrir i gaudir de la muntanya.
La creació de l'Espeleo Grup Anoia va ser, gràcies a l'iniciativa d'un grup de persones de la comarca que estaven dispersats per diferents grups i entitats de muntanya i natura, i que es van unir sota l'empenta d'en Jordi Mercader i Parés, primer president de l'EGAN,  i gràcies també a la bona acollida que va tenir la idea al CENTRE D'ESTUDIS COMARCALS D'IGUALADA i, en especial a les facilitats donades pel seu Director Sr. Magí Puig que va acceptar a l'EGAN com a grup filial del CECI.
Fins a la data, els presidents de l'EGAN han estat: Jordi Mercader Parés, Jordi Cervera Garcia, Antoni Martín Carrión, Pere Morcillo Gascó, Joan Astasio i Lluis Fernández Sanglas.

JUNTA D'EGAN

President : Conchi Rodríguez 
Vicepresidents: Estrella Broquetas
Secretaria : Janna Ortinez
Tresorer : Jordi Gutiérrez

Vocalies:
  • Barrancs: Mireia Nicolàs
  • Espeleologia: Jordi Gutiérrez
  • Muntanya: Santi Godó / Conchi Rodríguez
  • Material: Mario Temprano / Chus Juan
  • Comunicacions: Daniel Vilella