Buscar este blog

16 de noviembre de 2010

COVA DEL TABAC

És una cova que es troba al municipi de Camarasa, es veu des de la carretera que va de Camarasa al pantà. Està a la vessant S del Mont-roig.
Cova de 198 m. de recorregut i 21 m. de desnivell. La seva fondària és reduïda, però les seves dimensions són espectaculars.

Com que no podíem anar a la sortida de barrancs de l'EGAN al tenir problemes amb el neoprè (el meu s'ha encongit molt amb el pas dels anys, je je je), el Dani i jo vam fer una matinal de coves el 14-11-10 i ens dirigim a la Cova del Tabac a Camarasa que cap dels dos l'havíem fet.

Aparquem el cotxe en un espai que hi ha a la pròpia resclosa de Camarasa i seguint un camí molt marcat ens enfilem cap a la cova. Hi ha 2,4 Km. des del cotxe. S'ha de dir que el camí està massa equipat innecessariament amb cadenes i esglaons com si fos una ferrada, donant una sensació de haver fet una feina inútil i cara.

Com portàvem una màquina de fotos i 2 flasos molt senzills amb cèl·lula de simpatia, i començàrem a fer fotos. Fins i tot una parella ens va ajudar molt amablement a col·locar els llums per la cova.

És una cova còmoda, àmplia i sense cap dificultat, però que no té formacions i les poquetes que queden, estaven trencades i una mica amagades darrera una gatera que donava a la microsala de "la Sagristia".

Però, bé, vam gaudir de la sortida, de la cova i del paisatge.


Si passeu per Camarasa i teniu una estona per voltar per allà, no us ho podeu perdre. Sense mono, sense casc i només amb una llanterna teniu més que suficient.

No hay comentarios:

Publicar un comentario