Buscar este blog

10 de mayo de 2011

QUÈ ÉS LA MARXA NÒRDICA O NORDIC WALKING?

La marxa nòrdica o nordic walking és un estil de marxa amb bastons que va néixer a Finlàndia amb l’objectiu d’entrenar els esquiadors a l’estiu.

És un esport obert a tothom, amb finalitats molt saludables per a totes les edats, dels més joves a les persones practicants d’avançada edat.
És una disciplina esportiva de fàcil iniciació, en la qual preval la importància de saber utilizar adequadament els bastons, coordinant els moviments de les extremitats superiors amb els de les extremitats inferiors.
Quan es practica la marxa nòrdica de forma regular i correcta s’obtenen millores en el sistema cardiovascular i respiratori, s’incrementa molt la força muscular, i es treballa enormement la coordinació i la mobilitat, reforçant a la vegada el sistema immunològic.
És un esport recomanat a la gent gran, i a persones que pateixen malalties cròniques, reuma, mals d’esquena i osteoporosi, entre d’altres.
Per acabar , dir que tant sols es necessita portar roba i calçat esportiu adequat , uns bons bastons i una ampolla d’aigua per anar-nos hidratant al llarg de la caminada.
En definitiva, és una pràctica esportiva ideal per tal de mantenir i millorar la nostra salut.


Ester Maruny

Professorra de INEF




No hay comentarios:

Publicar un comentario