Buscar este blog

8 de junio de 2011

Avenc del pasant


El 5-6-2011, 8 espeles de l'EGAN (Sergi, Javier, Mario, Dani -Airon-, Àngel, Clara, Pep i Antonio) van quedar per fer l'avenc del Pasant. És un avenc senzill, de -31 m. de fondària que es troba al Parc Natural del Garraf, a la zona del Pla del Querol.La idea era fer tastar una mica d'espeleologia vertical al Pep i la Clara, que no havien baixat mai cap avenc. I quin millor lloc per practicar que el Garraf, en un avenc ple d'història pels espeleòlegs ja que, pels anys 70, en el seu primer pou (-6 m.) hi havia un "niu" de material de socors amb llitera inclosa a disposició dels espeles que, per aquelles dates, dominaven tot el que ara és el Parc Natural del Garraf i el seu "fatídic" abocador.
Per rapidesa, per seguretat, i per què l'avenc està farcit d'instal·lacions, vam fer dues vies durant tota la baixada de l'avenc. És un avenc que encara conserva un bon grapat de processos litogènics i que, per tant, té una bellesa que només fent-lo pots admirar el seu estat natural.De seguida es va notar que la Clara i el Pep eren "novatos" i la seva velocitat de baixada era de extrema prudència, amb saturació dels consell de tots els companys que els envoltaven baixant per l'avenc.El Pep, com sempre passa en començar a fer espeleologia vertical, va arribar en un moment que, admirant el paisatge interior de la cavitat mentre descendia, es va oblidar de mirar cap avall i es va quedar penjant a -20 m en aeri, al bucle que fa la corda amb la següent reinstal·lació i sense possibilitats de poder arribar amb la baga d'ancoratge al mosquetó de la instal·lació per poder desfer-se del davallador.Gràcies a les explicacions i sobretot a una bona dosi de força muscular que suplia la manca d'experiència, va poder arribar al mosquetó de la paret, i va seguir baixant sense cap més problema fins a la base del pou.Com és habitual a les sortides de l'EGAN, quasi cada espele porta la seva càmera de fotos amb un o més flaixos. Allò semblava la discoteca de les cavernes. I si al llum dels flaixos li afegíem els nous "invents" d’il·luminació dels frontals, crec que dins del Pasant va haver moments que havia més il·luminació que a l'exterior, i això que era a ple dia.


Fetes les fotos de família de rigor, vam pujar sense més conseqüències que la suada patida pel nostre nou company Pep que, com a mínim, va deixar un kilo en aquesta estimada cova.
Això sí, tant la Clara com el Pep, els nostres dos nous benvinguts al món de la espeleologia, van sortir satisfets d'haver fet l'avenc i, esperem, que amb ganes de tornar a fer més cavitats de les moltes que hi ha al Parc Natural del Garraf.

No hay comentarios:

Publicar un comentario