Buscar este blog

12 de mayo de 2012

CINEMA DE MUNTANYA

Dijous 17 de maig, a les 9 del vespre, al Teatre Municipal l’Ateneu (c. Sant Pau, 9), es projectaran les pel·lícules Patagonia promise i The Sphinx. És una activitat organitzada per la Fundació Festival de Cinema de Muntanya de Torelló, en el marc del 30è Festival Unnim de Cinema de Muntanya, amb la col·laboració del Club excursionista Uecanoia. L’entrada és gratuïta i oberta a tot el públic en general.

Patagonia promise : Premi Unnim a la millor pel·lícula de muntanya 2011
Peter Mortimer i Nick Rosen. USA. 24 minuts


Stanley Leary i la seva companya Roberta han viatjat pel món a la recerca de les grans paretsper escalar. Quan Roberta va morir en un accident de cotxe, el món de Stanley es va tenyir de negre. Per respectar la voluntat de la seva estimada, travessa Amèrica del Sud fins a la Patagònia per complir el seu darrer desig, obrir una nova via i escampar les seves cendres al vent.


The Sphinx: Gran Premi Vila de Torelló 2011.
 Vojko Anzeljc. Eslovènia. 71 minuts



L'Esfinx és el nom que rep la secció més difícil i prestigiosa de la cara nord del Triglav, la muntanya més simbòlica d'Eslovènia. Amb una separació de tres dècades s'han portat a terme les dues ascensions més emblemàtiques de l'Esfinx, la primera absoluta i la primera en lliure.
El documental compara les dues escalades posant èmfasi en el pas clau de l'ascensió, on hi ha el pitó denominat "butcher" (carnisser).

No hay comentarios:

Publicar un comentario