Buscar este blog

14 de marzo de 2013

Canal Roja

Com a sortida col·lectiva de l'EGAN, el 9-3-13 tocava fer la Canal Roja, a Montserrat (El Bruc). És una canal força concorreguda i ben coneguda de la gent que freqüenta la activitat del barranquisme a Montserrat.


Ens vam aplegar 14 socis de l'EGAN a Can Jorba on vam deixar el cotxes, perquè a partir d'aquest punt tocava caminar. Abans però, no podia faltar la foto de família ja que dins de la canal fariem 2 grups per a agilitzar la baixada. Érem l'Albert, Sergi N., Amparo, Salva, Sergi M., Anna P., Pep, Anna V, Lluis, Jordi, Gemma, Laura, Xavi i Antoni.


Una vegada feta la caminada en pujada per arribar a l'inici de la canal, ens parem a esmorzar i ens dividim en dos com estava previst, però al primer grup només van 5 persones que tenen una pressa especial per arribar d'hora a casa i el seu ritme no estava fet per a la "contemplació" (de fet van arribar 2 hores abans que el segon grup). Al segon grup anava el gruix de "l'expedició", amb dues persones que no havien baixat mai cap barranc, ni canal, i per tant, el ritme dels 9 components era tranquil i sense pressa.

La baixada va ser per gaudir de la natura i poder veure com l'aigua havia fet la seva feina gravant a la roca de conglomerat unes torrenteres (canals), fondes i ben marcades.

Ara tocava fer un ràpel, ara una desgrimpada, ara un passamà, ara caminar per meandres pedregosos, ara descendir fent contraparet .... i així tota la estona fins arribar als dos últims ràpels bastant oberts de 30 m. Tant els que ja portaven molts barrancs a les seves esquenes, com als 2 "novells", a l'arribar a aquests últims ràpels no podem més que admirar la feina de la mare natura, i deixar-se anar suament, corda avall, per les rampes fins que en el seu últim tram fa un volat que sense tocar paret vas descendint bocabadat sabent que el final del trajecte, que tantes bones sensacions t'ha donat, s'ha acabat.












Una vegada recollides totes les cordes només quedava baixar pel camí ben trillat que condueix directament a Can Jorba on hem deixat els cotxes.

Resumint: una molt bona sortida col·lectiva de barrancs de l'EGAN.

No hay comentarios:

Publicar un comentario