Buscar este blog

17 de noviembre de 2013

POU DE COSTA DRETA

El 10-11-13, mentre que uns companys de l'EGAN anaven a fer la integral Cueto/Cañuela, altres vam anar a fer la via directa del POU DE COSTA DRETA, a Montserrat.


La idea era revisar l'estat de les instal·lacions de l'avenc i la seva localització més còmoda amb motiu de preparar la XX TROBADA D'ESPELEÒLEGS DE CATALUNYA que els 12 i 13 d'abril de 2014 organitzarà l'EGAN i que li volem donar més rellevància de l'habitual a les sortides pràctiques.

Érem Inés, Pineda, Toni, Cèlia, Víctor i Antoni. Si bé, Inés i Pineda només anirien a localitzar la boca, però sense entrar-hi ja que volien voltar per Montserrat.

L'inici no va poder ser més "distret". Just a la sortida de Collbató, com el Pineda deia que coneixia una drecera per arribar més rapit al camí vell de Collbató al Monestir, ens va guiar per un corriol que una vegada caminats uns quants metros desapareixia, i van haver de caminar muntanya a través pujant i baixant ressalts fins que al final vam topar amb el camí bo.

Conclusió: Per anar anar a l'avenc del Pou de Costa Dreta no agafarem cap drecera i agafarem directament, des del seu inici, pel Camí "de les bateries" o Camí vell de Collbató al Monestir.

Una vegada arribem a la bifurcació, que se sap on és perquè a ma esquerra hi ha un petit pouet (Pou de Sant Joan o Pou petit del Costa dreta), i després d'haver caminat més d'una hora, en comptes de 1/2 h. per culpa de la drecera inicial. Fem una parada per esmorzar i reposar forces.

Ara només queda ficar-nos novament pel mig de la muntanya, seguir unes fites que hi ha posades de forma "estratègica" i en 1/4 d'hora arribar a la boca.

Ficar-nos pel mig de la muntanya, ens vam ficar, però lo de trobar les fites va ser més complicat, ja que estaven tapades per la vegetació i no es veia un corriol evident, sinó uns quants d'ells. I això que havia dos companys que no feia gaire que l'havien fet.

El 1/4 d'hora es va transformar en 1/2 h. però el vam trobar.

Ens preparem per a baixar els 4 previstos i ............ en Victor s'havia deixat el davallador a casa, per tant, tampoc podia baixar.

Al final baixem els tres que teníem l'equip complet i sense cap altre contratemps digna de ser mencionat arribem a la base del pou (-103 m.). Hi ha parabols i spits suficients per a poder instal·lar sense gaires problemes, però a l'inici del primer llarg, de uns 40 m. directes, la corda fregava una mica i vam desviar-la instal·lant en un "natural" que es veia ferm.

En total vam fer servir 14 instal·lacions de mosquetó amb plaqueta, una vaga amb mosquetó en un "natural", una corda de 55 m. i dos de 40 m. que van arribar justes.

A l'hora de desinstal·lar, el Toni, que es va oferir a fer-ho, a meitat del pou es queda sense llum (no us fieu dels frontals de bici de leds dels "xinos", donen molta llum, però s'apaguen sense avisar quan s'esgota la bateria), però com és de dia i la claror entra bastant a dins, no hi ha problema i continua pujant.

En total vam estar 3 h. dintre de l'avenc i en resum podem dir que vam sortir a les 8h15' d'Igualada i vam tornar a les 15h30'. Una bona "matinal" espeleològica.

1 comentario:

  1. Bé!! Cueto-Cañuela?!!! Voldras dir Tonio-Cañuela!! T'ho perdonem perque sabem que tens moltes coses al cap que sino....

    ResponderEliminar