Buscar este blog

12 de diciembre de 2016

Avenc de St. Cristòfol al Garraf


El passat 3 de desembre un grup reduït d'espeles de l'Egan David i Judit , vem anar a l'Avenc de St. Cristòfol al Garraf - 84m. Com sempre, amb l'objectiu de ser a casa a l'hora de dinar, però aquesta vegada era imprescindible aconseguir-ho, ja que a les 16:15 h es jugava el Barça-Madrid de futbol.

Vem aparcar al Pla de Querol i vem pujar caminant fins “la bola”. Des d'allà, cap als avencs de la Discòrdia i del Tres i després un corriol fitat riera avall. Malauradament aviat es perden les fites entre l'espessa vegetació i, encara que intuíem que estàvem molt a prop, en un punt determinat vem haver de girar cua i tornar a localitzar les fites que, aquesta vegada sí, ens van dur fins la boca. 


L'avenc es un pou bastant directe de 74 m, amb un replà a -12 m i un altre a -46 m, fins arribar a -63 m on el pou deixa de ser circular. Un parell de descensos més, no tant verticals, i s'arriba a la base a -84 m. Com a curiositat, cal destacar que a aquesta profunditat el detector d'oxigen marcava 20,9 %, és a dir, el mateix que a la superfície.

La pujada és va fer una mica feixuga en el pou de 34 m, que ens va semblar més llarg del que marca la topografia...

I al sortir ràpid cap al cotxe per anar a dinar i després a veure el Barça.

No hay comentarios:

Publicar un comentario