Buscar este blog

1 de febrero de 2022

ÚLTIMA SORTIDA D’ESPELEOLOGIA DEL 2021 A L’AVENC DE LES PINASSES. 19-12-2021

Amb una mica de retard, us compartim la crònica de l’última sortida d’espeleologia del 2021. Aquest any la vocalia d’espele va triar l’Avenc de les Pinasses i tal com fan els de barrancs des de fa temps, per la darrera sortida de l’any els d’espele també ens hem acostumat a portar coca, moscatell i cava per celebrar que l’EGAN continua viu i que ens continua agradant això d’entrar a les coves. La logísitica sempre se’ns complica una mica perquè la idea és menjar-nos la coca al fons de l’avenc en qüestió, però vaja, res que no tingui solució. Finalment, després d’algunes baixes d’última hora, fem un grup d’11 que no està gens malament: Amparo, Salva, Subi, Àngel, Mario, Antonio, Karla, Jordi, Sergi, Óscar i Josep.


Mentre instal·lem arriben un parell de companys espeleòlegs de Terrassa que no s’esperaven trobar un grup tan nombrós aquí a les Pinasses. Cap problema, els convidem a baixar per la nostra corda i de passada també a un got de cava i algun tall de coca, potser guanyarem un parell de socis si creuen que totes les sortides són així.





La cavitat és senzilla, una rampa i un primer pou ens deixen a una repisa a -15 m i amb un curt passamà arribem a la instal·lació del pou principal que es baixa amb tres o quatre fraccionaments fins al fons. Allà hi ha un pas ascendent que comunica amb una gatera inferior que torna a la sala principal. Alguns entren per la gatera i altres per dalt però no veiem clar de passar pel pouet que els comunica, així que arribem fins on podem i tornem per menjar-nos la coca, que és més agraït.



  

Amb l’euforia del cava i el moscatell i aprofitant que ve Nadal, veiem claríssim que hem fer un pessebre vivent, tenim tots els personatges, fins i tot l’Àngel que ens il·lumina des de les altures i després ens guia per la corda fins a la sortida.


No hay comentarios:

Publicar un comentario