Buscar este blog

8 de junio de 2023

Avenc de Pouetons

El dia 27-05-23 vàrem fer la sortida corresponent al mes de Maig.

En aquesta ocasió es va triar l’avenc de Pouetons a Montserrat. Ja feia un parell d’anys que no s’hi anava.La sortida no va ser molt nombrosa com en altres ocasions, potser perquè el mes de maig va estar ple de cursets i altres activitats de centre.

Hi van anar, Minu, Lluïsa, Mario i Jordi.Es va fer servir un munt de cordes ja que els pous estan separats entre ells i està tot molt instal·lat.

Es va portar 60+30, 50+20 i 50+20 i uns 35 mosquetons amb algunes xapes pels tres trams de l’avenc.                                       


El Mario era l’únic que ja hi havia estat, pels altres era un avenc nou de fer. Amb el seu tarannà d’instructor, el Mario ens va anar deixant descobrint els diferents pous i la millor ruta a seguir, trobar instal·lacions la millor forma de progressar per dins de la cavitat.Quasi arribant al fons de l’avenc, com no, no hi podia faltar:

                                 
Ens ho vàrem prendre amb molta calma i gaudint de cada un dels racons de l’avenc.El que si cal destacar es que la sequera acumulada de tants mesos enrere es nota en tot l’avenc, tant el llac del fons com les formacions al llarg de tots els pous estaven completament seques, sense pràcticament acumulació d’aigua enlloc.

Al final ens vàrem adonar que havíem passat quasi tot el dia dins de la cavitat, pel que es va decidir de fer una sortida rapida, per aquest motiu el Mario va desinstal·lar.

No hay comentarios:

Publicar un comentario