Buscar este blog

11 de marzo de 2019

30 ANYS DEL PRIMER DESCENS INTEGRAL DEL ENGORJAT O CANÓ DEL RIU LAVANSA

Un altre esdeveniment que també ha complert 30 anys es el primer descens integral del CANÓ DEL RIU LAVANSA per part dels nostres companys XAVI VIDAL i ANDREU CARRIÓN el 28 de juliol de 1988.

Us deixem la crònica que ens han fet d’aquell primer descens.

El 28 de juliol de 2018 va fer 30 anys del primer descens integral del canó del riu Lavansa. A les fotos, es pot veure que el nostre equipament era mínim (la economia no donava per més), però, l'afany de recórrer espais desconeguts i bonics, compensaven els pocs mitjans. Ara, seria impensable anar sense neoprè, arnés i molt menys sense casc.

Durant l’apertura del canó de Lavansa, utilitzàrem com ancoratges pitons. L’única expansió, un spit, l’instal·larem al segon ràpel. A les fotografies veiem l’Andreu anant per feina i un cop superat el segon ràpel.



Amb el transcurs dels mesos següents efectuàrem dues repeticions.1er. DESCENS 28 de juliol de 1988
Mari Luz Hernández, Oliverio García, Ángel Espina, Andreu Carrión i Xavi Vidal

ACCÉS 25 minuts
DESCENS de 5 7 hores segons grup
RETORN 30 minuts
RECORREGUT 8,2 km
DESNIVELL 300 metres
ROCAM Calcària

EQUIPACIÓ: neoprè, material d’instal·lació, cordes auxiliars.
PERIODE La primavera, per qui busca un bon cabal hídric per la practica d’aigües braves amb possibles punts de risc. 
A l’estiu i la tardor el cabal es mes relaxat i estable; es la millor època, sobretot per als més fredolics. Neoprè per aquests últims. La resta, a criteri.

Us adjuntem la topografia, els accessos i el mapa.




A mig descens, ens trobem per la esquerra el TORRENT DE GOL, barranc obert per un altre company de EGAN, l’Albert Gras, i a uns cinquanta metres mes endavant, per la mateixa vesant, una entrada amb un petit replà on es perfila un antic sender que, travessant la gorja de Lavansa, connectava Montant de Tost amb les masies d’Aïnat i els seus voltants. Ara, aquest sender l’hem estat recuperant i ja es pot utilitzar com retorn del descens del barranc de Gol.

No hay comentarios:

Publicar un comentario