Buscar este blog

31 de octubre de 2011

Congrés Excursionista Català

El VI Congrés Excursionista Català, sota el lema “Les entitats excursionistes al segle xxi”, obre un espai de reflexió sobre el context actual de l’excursionisme, els models que hi coexisteixen i els mecanismes necessaris per a l’evolució de les entitats excursionistes i de les pràctiques muntanyenques dels catalans i les catalanes. Creiem que, més enllà de les crisis i de les dificultats de congeniar tradició i modernitat, el moviment excursionista català té molt a aportar a la societat. Els valors que representa, el bagatge cultural que acumula i el dinamisme que demostra són actius amb una enorme projecció de futur.



Inscripcions VI Congrés Excursionista CatalàInscripcions i participació
La inscripció al Congrés és gratuïta i oberta a tothom. Tot i així cal formalitzar la inscripció per tal de preveure l'assistència i les places d'autocar. El formulari adjunt s'ha d'omplir amb les dades que es demanen i enviar per correu electrònic a  feec@feec.cat indicant "Inscripció al Congrés 2011".





29 de octubre de 2011

Cambio de hora

El siguiente cambio ( al horario de Invierno ) se producirá: El día 31 de octubre de 2011


A las 3:00 de la mañana el reloj se cambiará a las 2:00 de la mañana 

27 de octubre de 2011

Raid de Torrelles 2011


L’objectiu del RAID D’AVENTURA organitzat pel CET és donar a conèixer els voltants de Torrelles de Llobregat i, al mateix temps, les activitats esportives que es realitzen al Centre: muntanyisme, espeleologia, orientació , bicicleta de muntanya ... 

26 de octubre de 2011

23 de octubre de 2011

Fira de la Muntanya de Vic

Enguany es celebra la 31a edició de la Fira de la Muntanya de Vic, que tindrà lloc els dies 11,12 i 13 de novembre al recinte firal El Sucre.

Al llarg dels tres dies, una any més la fira comptarà amb el Mercat d'Ocasió, la presentació de material de la nova temporada i un món d'activitats per a poder participar. 


Tots els amants de la muntanya podran gaudir d'experiències com ara: escalar la xemeneia del Sucre, travessar un pont tibetà, etc. Cal afegir que la Fira estarà presidida per les principals estacions d'esquí a nivell català i andorrà, agències de viatges, i un llarg etcètera d'empreses especialitzades en el sector.

La Fira obrirà les seves portes al públic el divendres 11 amb un horari de 17h a 20h i de 10h a 20h el dissabte i el diumenge. 

Fira de la Muntanya

22 de octubre de 2011

Festival de Cinema de Muntanya i Aventura de Torelló

El Festival de Cinema de Muntanya i Aventura de Torelló, actualment denominat Festival Unnim de Cinema de Muntanya, un dels més importants del món en el seu gènere, exhibeix i posa en competició cada any els millors films a nivell mundial sobre activitats relacionades amb la muntanya i la natura. L'ampli ventall de possibilitats temàtiques que ofereixen les bases del festival permet que durant els 10 dies d'exhibició es projectin documentals de diversos gèneres: d'expedicions, reportatges de natura, d'esports d'aventura, documentals ecològics, etc..

La 29a edició, se celebrarà de l'11 al 20 de novembre de 2011 a Torelló.

21 de octubre de 2011

Barranc de la Riera de l'om



Tres barranqueros de l'egan en vam desplaçar a la poblacio de rupit per realirza un descens poc conegut i que tenia un alicien, la convinacio d'un barranc i una cova, primer es fa el descens del barranc del ra riera de l'om, un descens molt atratiu donades les seves espectaculars vistes i duran el cami de retorn pots fer la visita a la cova d'en salvi.






19 de octubre de 2011

Aigueta de Barrbaruens

Tal i com vam dir ahir aquest cap de setmana ens vam desplaçar fins a Benasque per tal de   realitzar el descens dels barrancs a la zona , vam realitzar el descens del barranc de les dotze cascades del Liri, pero tambe vam realitzar el descens del barranc de les aiguetes del barbaruens, un barranc que per variar i no perdre la tradició ens vam perdre, ja que segons les guies durant l'aproximacio hem de creuar 2 afluents i en realitat hem de creuar 3 els que  durant l'aproximació, aixi que no vam trigar 1:30h tal i com indiquen en realitzar l'aproximació sino que vam invertir 3h pero despres vam recuperar el temps que aviem perdut.




18 de octubre de 2011

Dotze Cascades del Liri

Aquest cap de setmana alguns dels membres de l'egan vam desplaçarnos a benasque per realitzar el descens de dos dels barranc mes populars de la zona de benasque, pel que fa a cursets d'iniciació, estem parlant del barranc de les dotze cascades del Liri, en motiu de la finalitzacio del curset de barrancs de l'any 2011.



14 de octubre de 2011

MINA NIEVES

El vell recinte de Mina Nieves ha estat habilitat com a equipament cultural amb la voluntat de plasmar la mil·lenària interrelació establerta entre les persones i la sal. En el marc de les instal.lacions del recinte miner podreu trobar informació sobre la geologia de la vall, la mineralogia de la sal, la seva flora i dels usos que s’ha fet d'aquest recurs.


El Parc Cultural de la Muntanya de Sal ofereix al visitant:
  • Un passeig per les antigues instal.lacions mineres: Sota la imponent imatge del castellet de l’antic pou d’extracció del mineral Maria Teresa (46 metres), s’extén l’àrea museogràfica que explica la història de l’explotació industrial de la Vall. També es pot veure la maquinària d’extracció mineral del pou, tal com era quan estava en ple funcionament.
  • Un recorregut guiat a 86m de profunditat: A l’interior de les galeries de la Muntanya de Sal, obertes des de 1997, es manifesten amb tot el seu esplendor i espectacularitat els diferents plegaments i vetes del jaciment i la diversitat de minerals. Un lloc únic al món!                                                                              
  Informació Turística

12 de octubre de 2011

TREN HISTÒRIC

Viatges singulars per la línea Lleida - la Polbla de Segur amb materila clàssic

Et proposem un recorregut nostàlgic que et permet retrocedir en el temps, una experiència imprescindible per als amants del ferrocarril i de la natura en estat pur. Es tracta d'un viatge inoblidable per les Terres de Lleida fins als llacs del Prepirineu: sortim del Segrià, travessem la Noguera i el Montsec i arribem al cor del Pallars Jussà.





El xiulet clàssic d'un tren històric i un núvol de fum blanc acompanyen la sortida de l'estació de Lleida de la locomotora de vapor del model 282F-0421 Beyer - Garrat, coneguda popularment com "La Garrafeta".  És articulada i està especialment dissenyada per a recorreguts amb forts desnivells.

10 de octubre de 2011

XXII Concurs internacional de fotografia Espeleològica i de Canyons

Un año más el Espeleogrup Santfeliuenc se complace en invitaros a participar en el “XII Concurso Internacional de Fotografía Espeleológica y de Cañones “Ciudad de Sant Feliu”, que se celebrará del 19 al 27 de Noviembre de 2011.

Esta edición del Concurso Internacional de Fotografía cuenta con la colaboración del Ayuntamiento de Sant Feliu de Llobregat, el Ateneo Santfeliuenc, la Generalitat de Cataluña, el Comité Superior de Deportes, la Unión de Federaciones Deportivas de Cataluña, la Federación Española de Espeleología, la Federación Catalana de Espeleología y las empresas Korda’s y Geo Consulting Teccat.



Exposición: Las fotografías se expondrán en el Ateneo Santfeliuenc del 19 al 27 de Noviembre del 2011.

Mas información en:  http://www.espeleolegs.es/ 
Espeleogrup Santfeliuenc

9 de octubre de 2011

Som de l'egan


Hemos cumplido un año en la red, con la intención de poder dar a conocer nuestras actividades y las que creemos que pueden ser de interés común.

Agradecer a los que nos visitan por su fidelidad.

8 de octubre de 2011

Botas Canyon Guide de Bestard

Bota diseñada y fabricada para dar un óptimo rendimiento en actividades de deportes de aventura en ambientes húmedos y por terrenos mojados y resbaladizos, tales como barranquismo, espeleología, trekkings por bosques tropicales y similares. Por ello, diseño y materiales han sido cuidosamente desarrollados y seleccionados para cumplir con los más exigentes requisitos en cuanto.

7 de octubre de 2011

La Cronoescalada del cremallera 2011

CRONOESCALADA DEL CREMALLERA (Queralbs - Núria)

23 d'octubre de 2011. 9:30 h del matí. Queralbs

Festa de cloenda de la Cursa Virtual del Camí Vell

L'última oportunitat per realitzar la cursa virtual o per millorar el teu rècord a la prova, fes-ho amb l'ajuda de la resta de corredors!!!

A l'arribada - a partir de les 12 h - Festa de cloenda de la cursa virtual i de la temporada d'estiu a Vall de Núria. Amb DJ Hector, pica pica, beguda, lliurament de premis i sorteig de regals.
Inscripcións: www.valldenuria.cat

Condicions especials per a corredors Cursa Virtual i Socis UE VIC

6 de octubre de 2011

Salidas en autocar a las cuevas


Cova Grandes Canaletas - Cova Bastera y ciudad fortificada de Vilafranca de Conflent (Catalunya Nord - Francia)

Salidas desde Barcelona. 

Proxima salida 16 de Octubre 


5 de octubre de 2011

1a Lliga de Bloc Interclubs


La 1a prova tindrà lloc al Club Muntanyenc Sant Cugat el pròxim 5 i 7d’octubre

4 de octubre de 2011

2ª Marató de Muntanya de l'Ardenya

L’associació Esportiva Matxacuca de Santa Cristina d’Aro, torna a organitzar per segon any el proper dia 10 de Desembre la 2ª Marató de Muntanya de l’Ardenya, un recorregut se'ns dubte ple d'història, racons de singular bellesa i natura al 100%.La cursa inclou tres recorreguts i distancies diferents, 10k, 21k i 42k, aproximadament.

  • Marató de Muntanya de l’Ardenya 42 km
  • Mitja Marató de l’Ardenya 21km
  • Cursa popular 10 km
Lloc: Santa Cristina d’Aro, Girona.
Data: 10 de Desembre de 2011.

Horaris:

Divendres 9
18-20 h Recollida de pitralls
20 h Briefing

Dissabte 10
Lliurament pitralls:7:00 h
Reunió informativaMarató: 8:00 h
Sortida Marató: 8:30 h
Reunió informativa Mitja Marató: 8:45 h
Sortida Mitja Marató: 9:00 h
Reunió informativa Cursa Popular: 9:15 h
Sortida Cursa Popular: 9:30 h


Serveis:

Dutxes i vestidors a la zona esportiva.
Servei de massatge a l'arribada oferit per Kinesi.
Esmortzar a l’arribada.
Obsequis per tots els participants.
Premis per als guanyadors de 21k i 42 k.
INSCRIPCIONS UNICAMENT VIA ON-LINE.
500 places.
Inscripcions a partir del 1 d’octubre, fins el 8 de desembre.

Preus:
Cursa Popular: 10 €
Mitja Marató federats: 15 €
Mitja Marató no federats: 20 €
Marató federats: 20 €
Marató no federats: 25 €


Director cursa: Quico Amador.

3 de octubre de 2011

II Cursa Caminada NEANDERTAL - 2011

Situada en plena Serralada Prelitoral, entre les muntanyes de Miramar i el Coll del Gall, alçada damunt d’una impressionant balconada de travertí al marge dret del riu Anoia i al bell mig de la Conca d’Òdena, es troba l’antiga poblacióde Capellades. Aquesta vila és coneguda pel Museu Molí Paperer, la Bassa Natural, la Cinglera del Capelló i un assentament Neandertal famós arreu d’Europa per la seva importància en el coneixement de la nostra prehistòria paleolítica.


Des de l’Associació d’Esports de Muntanya de Capellades (AEM de KP) hem pensat en organitzar una cursa que es trasllada milions d’anys enrere i us repta a posar-vos a la pell d’aquells caçadors neandertals, corrent per corriols abruptes, perseguint les seves preses entre els pins, lliscant sobre les pedres i vorejant penya-segats a tota velocitat.

Així doncs, si us hi atreviu, ens veiem el proper 23 d’octubre.


Obrim les inscripcions de la cursa NEANDERTAL - 2011



2 de octubre de 2011

Raid del Segre

Por segundo año consecutivo el equipo de Raids RAID DEL SEGRE-BORGES TRAIL junto con el CLUB DE ESCALADA PARDINYES os damos la bienvenida a esta segunda edición. En esta edición hemos intentado pulir todos los aspectos que en la edición pasada pudieron incomodar, intentando hacer un recorrido apto a todo el mundo y muchasvariantes para todos los niveles.
La prueba dará inicio a la población de Les Avellanes, justamente en el monasterio de esta población y recorrerá diferentes lugares de la comarca de la Noguera.
Se podrá optar por hacer tres categorías bien diferenciadas. Élite, Aventura y Popular.