Buscar este blog

16 de febrero de 2023

Avenc Gran de les Alzines

El dia 21-1-23 vàrem fer la primera sortida de l’any.

Aquest cop es va decidir fer L’avenc Gran de les Alzines. La participació va ser prou bona amb un total de 10 socis,: Sergi, Subi, Conchi, David, Judit, Amparo, Salva, Carlota, Antoni i Jordi.

Per fer aquest avenc es va fer servir un 40, 2x50 pel pou llarg fins a baix de tot. Un munt de mosquetons ja que hi ha molta re-instal·lació. I un 35 per fer la via lateral instalada en fixe (aqui va sobrar un munt de corda)





Tot el pou és molt vertical i s’ha d’anar en compte de no fer baixar pedres



Al fons del pou es tractava d’una saleta molt petita on ben just hi cabíem. Tampoc hi havia massa a mirar ja que no hi ha massa formacions. Els més joves es van dedicar a explorar una petita esquerda que donava a una altra petita cambra. Mentre esperàvem a la resta del grup.

Per sort en Salva portava una corda suplementaria de 35 i vàrem poder instal·lar de forma simultània la via lateral que tot i estar parcialment instal·lada es necessita una petita corda per baixar el primer pouet de la via lateral. Aquesta via esta es la més formada, es baixa un petit pouet i posteriorment es remunta cap una sala superior que esta instal·lada en fixe.

Es la part més bonica de la cova amb formacions i alguna curiositat òptica.




I com no, no podia faltar la foto de grup


Ja des d’aquest punt vàrem anar desfilant altre cop a la superfície.

I finalment
Unes tapes ben merescudes








No hay comentarios:

Publicar un comentario