Buscar este blog

17 de febrero de 2023

L’avenc de la Plomada i Avenc Bonic

El dia 11-2-23 es va fer la segona sortida de l’any.

La idea d’aquesta sortida era fer uns avencs senzills destinats a la gent que feia temps que no practicaven espele i volien reenganxar-se a aquesta activitat.

La convocatòria va tenir força èxit. Van ser 11 socis. Alba, Silvia, Minu, Sebastià, Jordi, Carlota, Amparo, Salva, Antoni, Oscar i Marius.

Els avencs triats van ser: dos avencs situats a la zona de les pedreres de la urbanització El Lledoner, L’avenc de la Plomada i avenc Bonic. Tots dos amb molt bona aproximació i molt a prop un de l’altre.

Per l’avenc de la Plomada es va fer servir un 30 (va sobrar molta corda), dos parabolts, dues xapes i 4 mosquetons. La entrada sembla molt estreta donat de les fotos, però es còmode. De seguida s’arriba a la sala principal.

Retrobada d’antics companys d’espele


El pouet es realment curt amb una reinstal·lació just arribant a la sala principal.


Un cop dins uns aprofitaven per fer una mica de becaina, altres per menjar una mica i explorar la cavitat, on en una saleta hi ha un pessebre.






Fem la foto de grup al complert, i com que les sales no donen per massa, de seguida començem a pujar i tot seguit anem a instalar la següent mentre la gent va pujant.

Seguint un troç més enllà ens trobem amb l’avenc Bonic. Alla instalem amb una corda de 50, una xapa, i cinc cintes totes elles amb naturals. Amb 6 mosquetons ja fem. la única dificutat d’aquest avenc es trobar els naturals, n’hi ha molts però no tots serveixen.



Es un avenc amb no massa formacions, són diferents resalts amb un petit pou a la part inferior. A la part de baix existeixen un parell de saletes i una gatera remunta a un pis superior.





I varem donar per acabada la sortida. Com que no era massa tard, varem acabar de fer un most a Vallirana.



No hay comentarios:

Publicar un comentario