Buscar este blog

5 de marzo de 2024

Grotte de Pousselières

Sortida a França 10 i 11 de febrer de 2024 (2ona part)

L’endemà diumenge els amics de l’Spéléo Club Béziers ens havien proposat anar a la Grotte de Pousselières, una altra cavitat del departament de l’Herault. Ens van explicar que també era molt bonica però més curta que la del dia anterior. A nosaltres ja ens anava bé, ens quedava la tornada a casa i, el més important, teníem els genolls bastant adolorits! 

Aquesta vegada ens va acompanyar el Christian al lloc del Dominique i, qui va repetir i per la qual cosa li estem molt agraïts, va ser la Cathy. Amb el Christian venia l’Elise que, si ho vam entendre bé, era la seva neboda i era la primera vegada que feia espeleologia. La resta érem els mateixos del dia abans excepte el Diddier: el Robert, l’Àngel, el Subi, el Toni, el Jordi, el David i la Judit.


La cavitat té molts punts en comú amb la de l’Asperge, com ara una entrada curiosa, escales de mà, grapes i, en aquest cas, fins i tot un pont de mico. Això sí, el que més impressiona és una diaclasa força profunda que es salva amb un passamà i amb l’ajuda de grapes on posar els peus. 


La Salle de la Comète, la Salle du Téléphone o la Salle des Araignées entre d’altres ens van delectar amb tantes concrecions. A les fotografies podreu identificar fàcilment el telèfon o les aranyes. En canvi, la Sala del Cometa deu el seu nom a que, en sortir de la cavitat després del seu descobriment, els espeleòlegs van veure al cel el cometa Hale-Bopp.


En algun punt del recorregut, no recordo exactament quin, envoltats d’aragonites, el Robert em va dir: “c'est la patience de l'eau qui a fait tout ça”, és a dir: “tot això ho ha fet la paciència de l’aigua”. Quina frase tan bonica!

La Grotte de Pousselières (fotos) va ser una fantàstic regal dels amics de l’Spéléo Club Béziers. Si nosaltres ja estàvem més que entusiasmats d’haver vist les formacions blaves a l’Asperge, la visita a aquesta cavitat va acabar d’arrodonir la nostra visita a França. De nou volem agrair-los la seva amabilitat i la magnífica feina de preservació de les cavitats que fan.

A bientôt!

No hay comentarios:

Publicar un comentario