Buscar este blog

26 de marzo de 2024

Parc Natural de Sant Llorenç i l’Obac.

Secció de Muntanya, Sortides amb Encant, Joventuts Feréstegues.

13 de Gener del 2024 a Sant Llorenç i l’Obac.

Aquesta vegada proposem una sortida pel Parc Natural de Sant Llorenç. Abans de Començar deixem un cotxe al carrer Rajant i un altre al carrer del cavall Bernat. 

Un cop agrupats tots, comencem a caminar cap a l’Agulla del Cavall Bernat, l’observem i fem les fotos pertinents, ara toca continuar. Tenim davant el nostre següent objectiu, la Gran Diagonal de l’Esquirol. Aquí qui es vol equipar amb l’arnés i les vagues d’ancoratge ho fa i altres ho fan a pèl. La Gran Diagonal és una esquerda a la roca de l’Esquirol en forma de tall que ens deixa avançar per una feixa que en dos punts es fa molt estreta i baixa, on caldrà ajupir-nos força per poder progressar. Ara hi ha equipat un cable de vida en els dos trams i és força espectacular però no presenta cap dificultat.



L’últim tram està instal·lat amb unes cordes fent de passamà, passem tots sense gaires complicacions. Ens traiem el material i afrontem la caminada fins el pròxim objectiu, la Canal Amagada. Passem pel Malpàs de la Castellassa, ara sense cable de vida, i en poca estona més ja estem a sota de l’ara anomenada Luky-Xei, bonica canal on trobarem diferents grapes en forma de semicercle que ens ajuden a afrontar diferents trams de pujada. Aquest és un recó maco on la gent que no hi havia estat gaudeix força. Esmorzem a dalt, agafem el camí de la Font Soleia i passem a mirar la Ferrada dels Penitents, que avui no farem ja que anem força gent i perdríem molt de temps. Seguim caminant i anirem a veure la Cova del Frare tancada amb una reixa, per la troballa de restes humanes i ceràmiques de 3850 abans de Crist. Tot i així cal reconèixer que és un lloc força maco. 

 

Molt a prop visitarem la Cova del Manel, amb el recorregut més llarg de tot el massís, uns 788 m. Hi ha gent que vol arrossegar-se més, altres menys i quan ha sortit l’últim tornem a posar nos en marxa i agafem la Canal de Can Pobla fins l’avenc del mateix nom. Fem una anada i tornada i seguim canal amunt on trobarem un petit pas equipat fins al Monestir de Sant Llorenç, que està a



rebentar perquè falten pocs dies pel tancament del restaurant i la gent hi fa peregrinatge. Personalment he pujat varis cops a la Mola, no hi he menjat mai i no m’ha fet mai nosa. No ho sé, segurament aquest tècnics amb corbata deuen entendre-hi molt més que nosaltres. Fem algunes fotos i encarem avall fins a endinsar-nos per la Canal de la Salamandra, força espectacular però que, un cop dins, no presenta gaire dificultat. Seguim baixant on trobarem una mànega que anirem seguint fins a Can Pobla. Ara ja afrontem l’última activitat del dia, el Torrent Rajant. Amb 4 ràpels podrem descendir i acabar la ruta per un lloc força atractiu i que acaba de donar un plus a la circular proposada per avui. 

11 persones en total i com sempre un plaer gaudir de la muntanya amb algun al·licient extra.


No hay comentarios:

Publicar un comentario