Buscar este blog

4 de junio de 2011

Expedició d’Espeleo Grup Anoia al cim mes alt d’Europa 5642m.

El proper dia 10 de juny un grup de 7 socis de l’EGAN prendran rumb a Rússia per intentar assolir el cim de l’Elbrus, la muntanya més alta d’Europa amb 5642m d’altitud.
Cada any es du a terme un gran projecte desde la vocalia de muntanya del club: el 2006 va ser el Pic Lennin (7134m), el 2008 el Cho-Oyu (8201m), el 2010 el McKinley (6194m) a Alaska un dels cims mes freds del mon i el mes alt de Nord America, ara és el torn de l’Elbrus, el cim més alt d’Europa.
El motiu d’aquesta progressió és aconseguir el projecte “7 CIMS”, on pretenem assolir la muntanya mes alta de cada continent.
L’Elbrus o també anomenat “Mangitau” pels locals, és un volcà ja extingit i situat a la cordillera del Caucas, just a la frontera entre Rússia i Geòrgia. Son molts els alpinistes que durant l’agost afronten l’ascensió per la ruta comercial de la cara Est , però en aquesta ocasió intentarem el cim per la seva cara nord aquest mes de Juny.
Tot i fer l’expedició al juny, la zona on es troba situat el cim i la seva altitud fan que les temperatures puguin prendre valors entre –7ºC i -20º©, que acompanyats del fort vent que acostuma a bufar a la zona fan que la sensació tèrmica pugui arribar fins a valors de –30ºC dalt del cim.
L’expedició comença a la ciutat de Pyatigorsk, des de allà cal arribar a la vall de Dzhily-Su. A partir d’aquí i tenint en compte que son 8 dies a la muntanya caldrà transportar tot el material i menjar necessaris per l’activitat al campament base situat vora els 3000mts d’altitud.



Tota la ruta per la cara nord es farà sense portejadors i sense guia, cosa que farà mes notable el desgast físic i afegirà un punt de dificultat a l’expedició.
Un cop establert el CB, caldrà fer ascensions per aclimatar a l’alçada i acostumar el cos a la menor concentració d’oxigen a mida que es guanya desnivell. La instal.lació del campament 1 a 3730mts permetrà fer una nova aclimatació fins als 4800 m per tornar a baixar, prendre 1 dia de descans i si la meteorologia ho permet fer l’atac al cim superant gairebé 2000mts de desnivell des de el C1 fins al sostre d’Europa a 5642. Després de l’atac al cim cal afegir un parell de dies més per baixar, desmuntar el C1 i tornar al campament base amb tot el material.



Un cop finalitzada l’expedició caldrà prendre paciència per inciar el viatge de tornada a casa desde ineralnye-Vody a Moscou on després d’un parell de dies de descans i fetes les fotografies de rigor a la Plaça Roja, l’avió ens durà ja definitivament a casa.
Però la feina no s’acaba aqui, i un cop arribats caldrà començar a pensar en el proper objectiu l’Aconcagua (6962m) situat als Andes i cim mes alt de Sud-amèrica.

Per més informació i si voleu seguir el dia a dia de l’expedició consulteu:

No hay comentarios:

Publicar un comentario