Buscar este blog

19 de febrero de 2014

III JORNADES DE RESCAT EN ALLAUS UEU

Els propers 21, 22 i 23 febrer 2014 tindran lloc les III Jornades de rescat en allaus UEU. Sens dubte, un dels majors perills que amaga la muntanya hivernal són les allaus, una bona formació i pràctica és imprescindible per poder gestionar correctament una situació, sempre crítica.


Les jornades tractaran els últims avenços en matèria de rescat de la mà de Xavi Guillamó i Ricard Cabré. Complementarem la formació amb la pel·licula sobre la travessa dels Pirineus amb esquís a càrrec de l'Alfons Gastón.





Les Jornades estan obertes a tots aquells amants de la muntanya hivernal que vulguin assolir coneixements sobre el rescat en allaus, desde esquiadors en qualsevol de les seves modalitats a caminadors, requeteros, corredors..... tant la formació teòrica com la pel·lícula són gratuites i per la formació pràctica s'ha de reservar i fer efectiu un quota de 2€ pels socis UEU i de 5€ per la resta d'interessats .

PROGRAMA :

Formació teòrica, es tractaran els següents temes :
Les allaus
El BPA (Butlletí de Perill d’allaus de Catalunya i Andorra)
Mètodes i tests d’estabilitat
El DVA
Mètode de transport i lloc
Aparells de seguretat i rescat
Doble comprovació de grup (cada quan i com?)
Actitud en ser sorprès per un allau
Fases de la recerca
Metodologia del sondatge
Palejat en “V” o de cinta transportadora
Palejat estratègic
Recuperació i movilització d’una víctima

Lloc : Espai Ermengol

Dia i hora : Divendres 21 febrer a les 20:00h

Ponents : Xavi Guillamó i Ricard Cabré

Formació Pràctica :

Es faran grups d'unes 10 persones i es formarà en l’organització i sistema del rescat, es faran simulacres de rescat per part de cada grup i es finalitzarà amb una avaluació de les bones pràctiques i errades efectuades per cada grup.



LLoc : Estació d'esquí nòrdic d'Aransa

Data i hora : A les 8h al cap del passeig Joan Brudieu de la Seu d'Urgell o a les 8:50h al parking de l'estació d'Aransa

Ricard Cabré i Xavi Guillamò

Cal reservar



Complementarà la formació teòrica i pràctica, la pel·licula "Els Pirineus, una gran travessa amb esquís" de l'alpinista Alfons Gastón on es veurà la travessa integral del Pirineu amb esquís i estil lleuger, realitzada el passat 2013.

Lloc : Capella de la Immaculada

Dia i hora : Dissabte 22 febrer a les 20:00h

A càrrec de l'Alfons Gaston



Des de l'UEU volem agrair la col·lboració al Xavi Guillamó i el Ricard Cabré per fer les formacions, a l'Alfons Gastón per oferir la pel·licula, a Grifone per participar del patrocini, a l'Ajuntament i Espai Ermengol per oferir les sales, a l'Estació d'esquí nòrdic d'Aransa per fer possible les pràctiques i a Tot Nòrdic per les tasques de gestió.

No hay comentarios:

Publicar un comentario