Buscar este blog

6 de mayo de 2017

Sortida del l´AMPA CEIP Emili Valles a la Cova de les Rondes de La Llacuna.

El passat diumenge dia 9 d´Abril ens aplegarem una trentena de mini excursionistes pel que ja ha esdevingut una clàssica (per tercer cop) de les sortides anuals : la visita d´una cova o avenc per iniciar-nos en el mon de l´espeleologia.

En aquesta ocasió vam endinsar-nos a l´avenc de les Rondes a la serra de La Llacuna.

Sortirem de La Llacuna, passant pel davant del cementiri. Deixant enrrera el castell de Vilademàger, vam continuar en cotxe fins el càmping de Cal Marquet. Des d´aquest indret i per un corriol arribarem a la boca inferior d´entrada de la cova, l´entrada propiament dita de les Rondes ja que la cavitat es comunica també, en la part superior, per l´entrada de la Roca del Frare. 


El sistema cova - avenc de la Roca del Frare-avenc de les Rondes constitueix una curiosa cavitat d’origen tectònic, produïda pel lliscament gravitacional dels materials dolomítics del muschelkalk. Es un conjunt de galeries rectilínies amb grans blocs encunyats que li donen un cert aspecte laberíntic per tal que la progressió tan aviat es fa per sobre com per sota d’ells.

La varietat de passos a que ens obligà l´itinerari amb estretors, grimpades ascendents i descendents, pous,… la convertiren en una experiencia molt entretinguda i en certa manera tambe atlètica i exigent. 


Moltes gràcies al nostre company Jordi i als seus col.legues de l´EGAN (El Mario, el David i l´Iron) per guiar-nos per l´interior i per equipar un dels pous/ressalts amb una tram de nostàlgiques escaletes metàl.liques (electrons) i la corda de seguretat. 


Ja de sortida a l´exterior, i tot resseguint aquesta part de la carena de la serra de La Llacuna formada per grans blocs de pedra i una vegetació exuberant de lianes i troncs , pujàrem fins a la Roca del Frare, situada en l’indret de la falla que dóna lloc a la cova que acabavem de visitar i amb unes magnifiques vistes de Vilademàger i La Llacuna


No hay comentarios:

Publicar un comentario