Buscar este blog

3 de agosto de 2011

GRALLERA DEL BOIXAGUER

Aprofitant la campanya de recerca de cavitats inèdites al massís del MOTSEC D'ARES de 4 dies que l'EGAN va fer al mes de juliol/2011, i com fins al moment només havien fet cavitats que no passaven d'uns pocs metres, van decidir anar a visitar la GRALLERA DEL BOIXAGUER de 148 m. de fondària i 700 m de recorregut total.
Anàvem Sergi, Javi, Salva i Amparo que no l'havien fet i Dani i Antoni que l'havien fet feia temps.
No cal dir que arribar i veure la seva boca sempre impressiona i, una vegada instal·lat el passamà (que el Sergi es va deixar uns quants per col·locar per a donar-li més emoció) i estàs a la vertical de 45 m. encara impressiona més al veure't tan petit, quan baixes per una corda de 9 mm. i et trobes en mig d'aquell buit espectacular.
El canvi de temperatura de l'exterior a l'interior era molt notable i el fred es feia notar, però no impedia que el Sergi i el Javi es dediquessin a fer fotos de mil formes diferents a aquella gran sala i les seves formacions.
Seguim baixant més allà de la gran sala, primer rapelant entre blocs , després caminant per un meandre i finalment grimpant i desgrimpant novament per grans blocs, arriben a la sala del llac (-148 m.).
Té aigua i és digne de ser contemplat i fotografiat durant una bona estona, així que dinem les quatre coses que portàvem, fins que el fred ens diu que és hora de tornar.
La tornada a la gran sala es fa quasi més ràpid que l'anada, però a l'hora de començar a pujar per la corda de l'aeri de sortida hem de fer cua i ens dona temps, una altra vegada, a tornar a admirar tot l'esplendor d'aquesta cavitat .
Total, va ser una "escapada" en la recerca de coves inèdites molt recomanable per a tots els espeleòlegs i espeleòlogues que vulguin admirar una gran cavitat catalana.


No hay comentarios:

Publicar un comentario