Buscar este blog

13 de marzo de 2013

Récord de fondària al Garraf: Avenc de l'Esquerrà -336m

El passat dia 22 de Gener de 2013 membres de la Secció d’Exploracions Subterrànies del Ger (S.E.S. del Ger) de Sant Pere de Ribes van aconseguir superar la cota màxima de fondària al Massís del Garraf, concretament a l’avenc de l’Esquerrà, fins a aquell moment situada en -236m i al mateix avenc.

També s’assolí la fita de que per primer cop una dona superava els -300m al Garraf, i a més a més es dona el fet de que és la dona més jove de l’història en fer-ho, als seus 15 anys d’edat.


L’operació, emmarcada en l’anomenada Operació Nivell Freàtic que aquesta secció du a terme al Garraf, s’inicià el dissabte 19 de Gener amb l’equipament amb cordes de la cavitat i la presa de dades per tal de fer la topografia de l’anomenada Via Ratpenat. S’arriba fins als -254m aquest dia, fent una permanència de 30 hores a l’avenc, i sortint el diumenge dia 20.

El dia 22 es torna per continuar amb la topografia, i l’equip punta arriba fins a la màxima fondària actual, situada a -336m. Aquest equip està format per l’Alex Serrano, de 38 anys d’edat, i la Judit Parés, de nomès 15 anys.





No hay comentarios:

Publicar un comentario