Buscar este blog

8 de mayo de 2013

Avenc Nou de les Alzines

El 1-5-13 quedem Josep, Karla, Xevi, Marina, Àngel, Montse V., Raquel i Antoni de l'EGAN a les 8 h. a Igualada per anar a trobar el Francesc de l'SpeleoCorb a Olesa de Bonesvalls.
La idea és intentar pujar les pedres que formen un mur a la base del pou Yu-yui de l'Avenc Nou de les Alzines a -113 m. i, de passada, seguir desobstruint la base del pou de pedres i argiles per veure si hi ha continuació a aquest avenc que, gràcies al companys de l'SpeleoCorb, va passar de ser un avenc de -19 m. a ser-hi de -113 m.
L'avenc Nou de les Alzines és un avenc que es troba al terme municipal de Vallirana però que per anar-hi, és millor agafar per la urbanització de Begues Park.
Una vegada a la boca, ens preparem amb el trepant/percutor, cordes per donar i vendre, politges, petates i tot el que podia ser útil per intentar pujar les pedres a la superfície, 113 m.
A l'arribar tots avall, comprovem que les pedres apilonades pesen una barbaritat i que, encara que som 8 persones, ja que la Montse s'ha quedat a la superfície, només podríem portar una pedra cada u dintre del petate, pujar-lo 113 m. i .... no tornar a baixar. Total, 8 pedres que, amb les més de 100 que hi ha no hauria servit de res i hauria creat un perill cert de poder caure alguna pedra a sobre del qui eren avall.
Així que, el Xevi, Marina i Raquel agafen tots els "trastos" i, després d'admirar el pou tornen cap a dalt. Francesc, Àngel, Karla, Josep i Antoni ens quedem per intentar desobstruir una mica més la base del pou Yu-yui.
Amb les mans, ajudats per una paleta omplim una infinitat de vegades els patetes que portàvem de noves pedres del terra, tibàvem del petate ple amb unes cordes lligades a una politja que feia que fos més fàcil pujar el petate carregat uns 8 m. per poder-lo buidar en un racó del pou que no tornessin a caure a la base.
El treballar en aquestes condicions era molt precari, perquè al mateix temps, el que estava avall del tot recollint pedres per ficar-les als petates, havia de mirar el mur de pedres de més de 3 m. que estava a sobre seu ja que tot el mur estava aguantant en equilibri inestable i apalancat amb dos braços telescòpics dels que es fan servir a les obres.












Tot el grup va estar 6 h. dintre de l'avenc treballant i, al final, veient que aquesta jornada no podríem arribar a desobstruir la base del pou, ho vam deixar per una altra ocasió. Vam dinar dintre de l'avenc com vam poder i cap amunt bruts més no poder de sorra i fang.
Aquesta col·laboració entre companys de l'SpeleoCorb i l'EGAN ha estat molt agradable i de ben segur que la tornarem a repetir.

No hay comentarios:

Publicar un comentario