Buscar este blog

13 de diciembre de 2013

Avenc de Llest

Degut al clamor del nous espeles de l'EGAN, s'impossava realitzar una nova sortida i el dia triat va ser el dissabte, 30-11-13, però la condició obligatòria per circumstàncies familiars dels que portaven la sortida, era que havíem de tornar a ser a Igualada a les 14h.30'.

La cavitat que podia complir amb aquestes expectatives d'anar, fer-la i tornar a Igualada, i que fos una mica atractiva, era l'AVENC DEL LLEST.

L'avenc del Llest és una cavitat de 56 m. de fondària que està al parc de Sant Llorens del Munt (municipi de Mura), té una aproximació de 20' i només necessites un 30 m. per baixar amb reinstal·lacions ja que la boca d'entrada dóna a un únic pou de 19 m.. La resta, fins els -56 m es pot fer desgrimpant entre blocs d'una forma més o menys còmoda (però amb precaució). De tota manera, la gràcia d'aquesta cavitat, a banda de la seva gran sala, és la via Sardy, que està penjada del sostre de la sala a uns 17 m. d'alçada.

A les 8h. vam quedar a Igualada, Pol, Jess, Sergi, Jordi, Marina, Xevi, Prat i Antoni i al pla de l'alzina, on havíem d'aparcar els cotxes ens esperaven Cèsar i Laura (amb fred perquè estava nevant una mica).

Arrivem sobre les 9h.30' i sense descans, ens vestim d'espeles (per a que es noti que aquest terrenys són nostres) i ens posem a caminar. No ens perdem (cosa rara) i arriben en el temps previst. Instal·lem dues vies en el pou d'entrada per anar més rapit i ... tots cap avall.

Quan vam ser tots a la sala, els que havíem pujat en altres ocasions a la via Sardy ens vam quedar per la sala, però els "novatos" van pujar tot desconfiant de la corda fitxa que havia instal·lada. Després van comprovar que estava en perfectes condicions.

Es va esmorzar una mica com es va poder, perquè, sense adonar-te, el temps passava i l'hora de sortir s'estava apropant.

Tots van quedar meravellats de la via Sardy i, fins i tot, ens vam adonar que molta gent de l'EGAN que havia anat a aquest avenc infinitat de vegades a fer fotos per tot arreu, no havia baixat mai per les gateres entre blocs. Així que tant els nous com els vells van poder gaudir de recons "nous" de l'avenc del Llest.

També aquesta sortida va ser especialment bonica i agradable perquè per primera vegada uns que havien sortit del curset del 2012 s'havien ajuntat amb els del curset del 2013 i significava que s'havia creat un lligam de continuïtat de l'espele a l'EGAN (això marxa !!!).

Però el temps s'imposava i, després de fer la foto de família i de tots els recons de la cavitat, vam començar a pujar per les dues vies. Tot ràpid, segur i molt bé.

En un plis/plas, érem fora amb les cordes plegades i els petates a punt per marxar cap els cotxes. Arribem als cotxes i els que teníem presa vam sortir disparat cap a Igualada i els que no van quedar a fer unes "cerveses".

Resultat final: Ho vam passar molt bé fent una bonica cavitat, en bona companyia ......... i ales 14h.30' a casa (més o menys).















No hay comentarios:

Publicar un comentario