Buscar este blog

5 de diciembre de 2016

BARRENC DEL CORTAL DE LA LLANA (Òpol i Perellós –França-)

Com sortida d’espele de l’EGAN del mes d’octubre s’ha decidit anar a la zona càrstica del Pla de Perellós, a la Regió de Llenguadoc-Rosselló (França).
El cap de setmana triat és el 22 i 23 d’octubre. El dissabte es faria el BARRENC DEL CORTAL DE LA LLANA i el diumenge el GRAN BARRENC DEL PLÀ DE PERELLÓS.
Sortim d’Igualada a les 7 h del 22-10-16, Mario, Josep Mª, Jordi i Antoni, amb la intenció de fer escala a La Junquera, comprar el sopar col·lectiu, i arribar sobre les 12 h a la boca de l’avenc .

I, mes o menys així va ser.
El temps no acompanya ja que estava entre núvol i plovent, o només núvol i quasi plovent.
El Barrenc del Cortal de la Llana és un avenc que té tres vies i la més fonda fa -100 m. La intenció era fer dues vies, la més llarga, i una altra, però el Josep Mª no es trobava fi i no va baixar al fons de l’avenc, i per solidaritat la resta només vam fer la via del -100 m, així no havia d’esperar en solitari tant de temps a l’exterior. De fet el Josep Mª era el nostre espele/conductor de la seva magnífica autocaravana/palau i no era qüestió de maltractar-lo, i més quan ens va deixar amb el seu vehicle a 50 m de la boca de l’avenc.

El Cortal de la Llana és un avenc bastant complet, té formacions per admirar, galeries de conducció forçada, meandres desfondats i alguna petita estretor però sense aclaparar.



Vam fer fotos, moltes fotos, valia la pena, van dinar dins els bocates que teniem preparats, ens vam fer la foto “de familia” i cap el carrer.



Al sortir, el Josep Mª ens tenia preparades unes cerveses fredes que sabien a gloria. Vam agafar la autocaravana en mig d’un diluvi i ens vam dirigir a prop d’un refugi obert que havia, però ... com a l’autocaravana en lloc, amb la seva calefacció, dutxa pel que vulgui, lavabo i tota mena de comoditats que un espele mereix.

I així va passar el dissabte. El diumenge, el temps va millorar. Sense presses ens preparem per fer el Gran Barrenc del Plà de Perellós, però aquesta història la deixem per un altre dia.

No hay comentarios:

Publicar un comentario