Buscar este blog

22 de septiembre de 2023

APERTURA DEL REC DE LES ESPINEDES

Serra de Catllaràs, Municipi de la Nou de Berguedà - El Berguedà (Barcelona)

Quan vam anar a obrir el TORRENT DEL SALTANT DEL LLUÍS vam aparcar els cotxes al costat d'on queia un altre barranc: EL REC DE LES ESPINEDES, i es podien observar un parell de ràpels d'alçada considerable. Així que, a la que el temps ens va deixar, vam tornar a sortir per baixar e instal·lar aquest rec i així altres companys de l'EGAN van poder conèixer i practicar les tècniques d'instal·lació d'un barranc..

El dia 25 de juny ens vam tornar a reunir l'Anna Vidal, l'Alba Rubí, l'Estrella Broquetas, el Sergi Santjosé, el Miquel Herrero, l'Albert Manso i el Xavi Vidal per veure que ens oferia aquell descens. I torna a sortir molt bonic, com el seu germà el SALTANT DEL LLUIS. Anem progressant entre petits engorgats fins a arribar al cantell de l'espadat final, quasi cent metres de caigudadavallats en 4 ràpels. És aquí on trobem, després d'instal·lar un passamà per poder arribar amb seguretat, la capçalera d'un ràpel de 42 metres.

Tant el Rec de les Espinedes com el Torrent del Saltant del Lluis són descensos de curt recorregut i molt propers, el que facilita davallar-los amb tranquil·litat en mitja jornada.
Tots dos són ben diferents però alhora sembla que siguin bessons. Cadascun té 7 ràpels i un ràpel de 42/43 metres. O sigui, que si els baixem combinats, arribarem a fer 14 ràpels amb dos de 42 i 43 metres.


    




















No hay comentarios:

Publicar un comentario