Buscar este blog

3 de septiembre de 2023

CRESTA DEL NADELL I CRESTA DE LA PORTELLA.

SECCIÓ MUNTANYA AMB ENCANT 

DISSABTE 27 DE Maig del 2023

Sortim prop de Masboquera des d'un aparcament al costat de la C44, preparem tot el material i enfilem seguint el PR. Després de passar pel Coll del Puntalt fem una anada i tornada a la Cova del Nadell, bonica cavitat farcida d'excrements de cabres que deuen fer servir per anar a dormir.


Passem el pas equipat amb corda i una cadena i seguim pujant fins la Mola del Nadell, caminem un tros més i ara sí amb bones vistes a la cresta que afrontarem i aprofitem per esmorzar. Sense massa complicacions encarem els diferents passos equipats amb cable de vida o amb alguna cadena gaudint de les parets que tenim sota nostre, passem per el pas del forat i amb un bon gus de boca sense adonar-nos-en, ja tenim feta la cresta del Nadell o Espinada.

Tornem a enfilar-nos i reseguim la cresta que ens portarà fins la Portella. Aquesta menys aèria i amb algun que altre pas equipat amb cadenes (aquests és el camí de tornada de la ferrada de Mestral).
Un cop a La Portella i fetes les fotos de rigor encarem cap el Centre metereòlogic, després anem a buscar la pista i amb forta calor i monotonia, la seguim fins el trencall per anar a buscar la Cova del Tascó i el Coll del Pallars. Personalmet la pujada juntament amb el calor i la calitxa marina se'm fa dura, però ja se sap no hi ha mal que duri 100 anys. Ara ja per pista i de baixada arribem a els cotxes i donem per acabada aquesta agradable sortida per les Serres de Mestral. Encara es poden fer sortides molt complertes per llocs on no hi trobaràs massificacions.

Ruta feta per Conchi, Carles, Antonio, Jose, Marina, Manel, Carre,Salva, Amparo, Alba, Mirella, Meritxell, Ot i Santi.


Salut i Muntanya.



No hay comentarios:

Publicar un comentario