Buscar este blog

30 de octubre de 2023

Sortida a la Vall d'en Bas ,TORRENT DEL PUIG

DISSABTE 17 DE JUNY DEL 2023
SECCIÓ MUNTANYA AMB ENCANT

El passat 17 de juny vam anar a fer una circular als Hostalets d'en Bas, als Salts i Gorgs del Torrent del Puig.

Després de trobar-nos al Canaletes a les 7,30 del Matí ens vam enfilar fins a la Garroxa per arribar amb els cotxes fins l'inici de l'activitat amb algun problema d'algún conductor per arribar al lloc pactat.
Treuen coca i alguna copa de Cava per celebrar que avui fa anys l'incomparable i inclassificable amic Pineda.
Agafem els bàrtols i ara sí enfilem el camí que ens portarà a la Font de Fogoses, bonic lloc com tots els que anirem veient. Seguim el camí i anem contemplant la Gorga de l'Ansat, la dels Cristians, i ens quedem bocabadats amb el Sant de L'Olla que baixa prou ofanós degut a les passades pluges. Ens surt la vena barranquera i pensem amb la possiblitat de què no estigui obert. Com que el camí ens porta a la capçalera tenim temps de trobar una intal.lació ja vella i una de força recent, llàstima.


Seguim pujant i ho fem per un petit grau equipat amb una corda que passa entre unes pedres a la banda esquerra hídrica del saltant i seguim fins al Coll del Petró. Veurem el Salt de l'Hostalot i farem parada a la Font de les Marrades, allà anirem per el espectacular Grau d'Olot (camí empedrat ) fins l'Hostal del Grau on podem imaginar-nos la importància d'aquesta via de comunicació. Des de l'Hostal ens diriguim fins el Mirador dels Boixos amb boniques vistes a diferents Valls, resseguim un camí de baixada i ens plantem a la mina dels Bandolers, una gran esquerda d'uns 60 mts de llarg per 2 d'amplada, utilitzat pels bandolers per amagar-se. Ara ja sí, tornant a la Font de les Marrades agafem el camí fins a l'inici de la ruta.


Ens quedem a dinar i abans però tenim temps de visitar el Santuari del Far i les espectaculars Roques Encantades al Coll de Condeu. No es pot demanar més. 

















No hay comentarios:

Publicar un comentario