Buscar este blog

7 de agosto de 2024

POLLEGÓ INFERIOR DEL PEDRAFORCA.

 22 de Juny de 2024

SORTIDA TOP AL POLLEGÓ INFERIOR DEL PEDRAFORCA.

Avui ens toca sortida amb pocs kilòmetres i molt desnivell (8km i 1200mts) .

Sortim d’hora d’Igualada i agafem el cotxe fins a Saldes,  Pugem direcció al mirador de Gresolet, aparquem  en un ampli pàrquing i allà esmorzem,  preparem les motxilles amb tot el material necessari. Comencem a pujar per pista bona fins a un dipòsit d’aigua, allà agafarem un camí poc definit i poc utilitzat, aviat veiem que ens donarà un plus a l’activitat, petites grimpades, desgrimpades i flanquejos no complicats però suficients per gaudir-ne, patir una miqueta és bo per l’esperit.

Ja tenim davant nostre els forats de les Feixes, conegudes com les coves dels Talibans. Ens preparem, ens posem el casc i qui ho creu convenient el talabard i seguim les cordes equipades, primer amunt i despès amb un flanqueig a dretes força maco. Seguim amb alguna grimpada més i ja tenim fet el primer dels forats. Ara toca un camí lateral sense gaires complicacions i ja veiem la segona cova, aquí haurem de seguir grimpant per l’interior i ho podem fer pels dos laterals  del forat, lloc molt feréstec i de gran bellesa.


Agrupats tots un altre cop anem a buscar el següent repte d’avui, l’espectacular Gran Diagonal, una esquerda que ens permet afrontar la paret sud per un punt que amb l’ajuda d’alguna corda, d’alguna grimpada ens permet avançar sense fer servir les impressionants parets d’escalada ,lloc també on gaudeix la vista i altres sentits.

Superada aquest estètic pas, ens toca tornar a fer un altre flanqueig fins a trobar la canal que ara està equipada amb cordes fixes i que ens facilita la pujada al ja a prop Pollegó Inferior. Un al·licient més d’aquesta impressionant circular.

Ha pujat la boira amb molta rapidesa i un cop al cim no podem gaudir gaire de les vistes extraordinàries que es veurien en un dia clar.

Foto de rigor i encararem la baixada per les Costes d’en Dou, on novament superarem cadenes i alguna corda, passarem per l’impactant Balcó de la Joaquima i novament  alguna corda més.

És un lloc de gran bellesa i si la pujada és espectacular la baixada es igual de maca i recomanable. Fem un tros de Tartera però aviat ens desviem per un camí al costat d’un torrent i ara ja sí en poca estona tornem a sortir sobre mateix d’on tenim els cotxes aparcats.

Hem sigut 13 participants hi hem tardat unes 6 hores. Podem estar molt contens de com ha anar la sortida. Jo he gaudit molt i espero que la resta també.


No hay comentarios:

Publicar un comentario