Buscar este blog

5 de agosto de 2024

SANTUARI DE BELLMUNT

 Secció de Muntanya, Sortides amb Encant, Joventuts Feréstegues.

13 D’ABRIL  DEL 2024 AL SANTUARI DE BELLMUNT


Sortim com sempre des de l’Amèrica i ens dirigim a la comarca d’Osona, concretament a Saderra. Un cop tots reunits visitem la gran casa de Saderra  (s.XIII) i l’església de Sant Marcel (s.XI) una anada i tornada per quedar bocabadats d’aquestes construccions de gran bellesa.

Remuntem la carena de l’Espriu, fins assolir la Punta Reia (952m), aquí ja veiem la cresta que haurem d’afrontar a continuació. Trobarem 2 passos equipats amb corda i farem alguna grimpada i desgrimapada sense massa dificultat, però que ens farà gaudir molt.


Davallem una mica i anem a buscar el pujador de la carena de la Baga, aquí ja trobem les senyals de la cursa que estan fent avui (Camí dels Matxos sector Bellmunt de 48 km) i que sempre les seguirem fins al Santuari de Bellmunt.


Aquest tros puja de valent, hem deixat els boscos d’Alzines i ara transitem entre unes fagedes de gran bellesa. Comencem a sentir la remor de la gent, entre els de la cursa, turistes i altres excursionistes, però abans passarem per la molt poc estètica caseta amb els repetidors i antenes de telecomunicacions, és el preu de la tecnologia. Passem per la Muntanya de Bellmunt (1248m) on hi ha una grandiosa creu metàl·lica que, segons ens comenten, porta un marcador que va sumant les persones que passen per l’indret. Ara sí amb molt bones vistes al santuari, davallem i fem una visita al preciós Santuari de Bellmunt (s.XIII).



Anem a recarregar aigua per la font, visitem el Santuari i la capella (molt maca), fem les fotos de grup pertinent, ens quedem amb les ganes de fer una cervesa o altres begudes, i encarem la baixada, doncs ens toca tornar fins els cotxes. Agafem les marques del GR i PR cap a Santa Maria de Besora, ara passant per un fresat camí, deixem el GR i anem a buscar el Coll de la Gegantes. Seguim el camí i ens deixem de visitar la Font-Viva, seguim caminant fins a la vall de Saderra i planejant passem per la Masia de la Tartera i la carretera asfaltada fins els cotxes. Ens trobem unes notes de que aparquem bé, ens surt una noia que es diu que no han pogut treure el camió per culpa nostre. Iintentem no discutir-nos però creiem amb tota sinceritat que amb 2 o tres maniobres ho hagessin resolt. Sempre hem intentat deixar les coses bé  i no molestar, aquest cop creiem que hem actuat igual.

Hem estat 5 hores de cotxe a cotxe i anat 15 persones. Podem estar molt contens.



No hay comentarios:

Publicar un comentario